משפחה

מה בין דיאטה במהלך ההיריון ובין הסיכון לאסתמה בצאצאים? (BMJ Open)

במאמר שפורסם בכתב העת BMJ Open מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה קשר בין צריכה יומית ממוצעת מוגברת של תוספי ויטמין D במהלך ההיריון ובין הסיכון לאסתמה בצאצא במהלך עשר השנים הראשונות לחייו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין הדיאטה של האם במהלך ההיריון ובין הסיכון לאסתמה בצאצא דווח בעבר. כעת, הם ביקשו לבסס אם צריכת ירקות, דגים שמנים וויטמין D במהלך ההיריון קשורה עם הסיכון לאסתמה בילדות לאורך תקופה של עשר שנים.

מדגם המחקר כלל 897 זוגות אם-ילד ממדגם Lifeways Prospective Birth Cohort, עם נתונים אודות צריכת מזון במהלך ההיריון ונוכחות אסתמה. נתונים אודות המצב הסוציו-אקונומי ומדדי תחלואה לאורך עשר שנות מעקב אחר האמהות והצאצא נאספו באמצעות שאלונים למילוי עצמי. החוקרים בחנו את הקשר בין נוכחות אסתמה בכל נקודת זמן לאורך עשר שנים ובין צריכה אימהית של ירקות, דגים שמנים וויטמין D במהלך ההיריון, תוך תקנון לגיל ההיריון, מצב סוציו-אקונומי, עישון בזמן הלידה, הנקה, עונת השנה בזמן הלידה ושימוש בתוספים.

במודל המתוקנן במלואו, החוקרים זיהו קשר הפוך בין אסתמה ובין צריכה יומית גבוהה יותר של דגים שמנים (יחס סיכויים של 0.23 לכל מנה יומית) וירקות (יחס סיכויים של 0.96 לכל מנה יומית), אך רווח בר-סמך חצה את האחד ולכן ההבדלים לא היו מובהקים סטטיסטית. צריכה יומית מוגברת של ויטמין D לוותה בסיכוי מופחת לאסתמה (חס סיכויים של 0.93 מיקרוגרם/יום).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי צריכה מוגברת של ויטמין D במהלך ההיריון מלווה בסיכון מופחת לאסתמה בצאצאים.

BMJ Open

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה