משפחה

הר”י הכריזה על סכסוך עבודה בשל תכנית ”האחיות המומחיות” של משרד הבריאות

להלן הודעת יו”ר הר”י, פרופ’ ליאוניד אידלמן,  באשר לסכסוך עבודה עליו הכריזה הר”י בשל כוונת משרד הבריאות להפעיל את תכנית “אחיות מומחיות”.

רופאי/ות יקרים/ות שלום רב, שלום רב,

ביום 18.2.20 הכריזה הר”י על סכסוך עבודה בנושא “אחות מומחית

הר”י הבהירה למשרד הבריאות ולמעסיקים כי כוונתם להעביר סמכויות ופעולות רפואיות המצויות בתחום מקצוע הרפואה לסקטור הסיעוד, תרחיק את המטופלים מהרופאים ותפגע פגיעה קשה באיכות שירותי הבריאות, בטיפול הרפואי ובבטיחות המטופלים.

העברת הסמכויות ומתן הרשאה לצוות הסיעודי לטפל במטופלים באופן עצמאי, ללא קיום פיקוח בקרה והנחיה של הצוות הרפואי, פוגע במודל עבודת הצוות אשר בראשה עומד רופא ומביאה לכרסום ביחסי מטופל-רופא, וכן לפגיעה במקומו ובמעמדו של הרופא בחברה וברפואה כולה באופן מיידי ולאורך הזמן.

לפיכך בנסיבות האמורות, ובשל ההשלכות החמורות שיש למהלך זה על איכות הטיפול הרפואי ועל מעמד וזכויות הרופאים, הכרזנו על סכסוך עבודה ונקיטת צעדים ארגוניים במערכת הבריאות בהתאם להתפתחויות.

להודעת סכסוך העבודה

למכתב למשרד הבריאות

למכתב למעסיקים

לחוזר מנהל הסיעוד 17/136 מיום 18.1.18

לחוזר המנהל 20015/6.

הערת המערכת: היום התפרסם ב”הארץ” מכתב למערכת מאת עבד נ. עזב, אח מוסמך המלמד בפקולטה למדעי הבריאות באונ’ בן גוריון בנגב, שבו הוא מאשים את פרופ’ אידלמן ב”פייק ניוז”. ע”פ המכתב, התבטא פרופ’ אידלמן בתכנית הרדיו “הבוקר הזה” בהתייחס לתכנית האחיות המומחיות כך :”רופאה לומדת 12 שנה. אחות שלמדה שנה אחת לא יכולה להחליף רופאה”. לדעת עזב, מדובר בהתבטאות מסוג “פייק ניוז”.. לדבריו, מרבית האחיות לומדות 4 שנים. מסלול האחיות המומחיות פתוח לאחיות בעלות תואר שני (6 שנות לימוד) שיידרשו לעבור הכשרה נוספת של שנה. לכן, הטענה שמתן הסמכויות לאחיות אלה יוביל לסיכון חיי אדם ופגיעה באיכות הטיפול הרפואי – אינה נכונה לדבריו, וקיימים מחקרים התומכים בתרומתן של אחיות מומחיות לשיפור הטיפול הרפואי.

אין ספק שיש צורך בהמשך דיאלוג בין משרד הבריאות להר”י וזאת בכדי שהנקודות שמהן הר”י מוטרדת, בעיקר העדר פיקוח ובקרה של רופא על אחות מומחית, ייזכו למענה בנוהל. מאידך, הר”י צריכה לקבל בברכה תכנית שעשויה להקל על עומס העבודה העצום שקיים על רופאים, מבלי לוותר על איכות הטיפול, וזאת באמצעות פיקוח ובקרה הולמים מצד הרופאים על הצוות הסיעודי.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה