משפחה

הנחיות חדשות בנושא תזונה לחולי סוכרת תומכות בגישה פרטנית (מתוך כנס ה-Diabetes UK Professional Conference)

במהלך כנס ה-Diabetes UK Professional Conference מסבירים מומחים בתחום תזונה של חולי סוכרת כי לא ניתן לקבוע המלצות אחידות המתאימות לכלל חולי הסוכרת. ההנחיות מהוות עדכון למהדורה קודמת משנת 2011 והוכנו בעקבות המידע הרב והשינויים שחלו בתחום בשנים האחרונות.

ההנחיות נוגעות לחינוך ומתן טיפול, מניעת סוכרת מסוג 2, איזון גליקמי של חולים עם סוכרת מסוג 1 ומסוג 2, איזון גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, טיפול בסיבוכי סוכרת ושיקולים אחרים כולל מחלות רקע, תמיכה תזונתית, היריון והנקה, הפרעות אכילה, מרכיבי מזון, תוספי מזון, ממתיקים מלאכותיים ועוד. ההנחיות מיועדות למבוגרים ולילדים עם סוכרת.

מעניין לציין במיוחד בהנחיות החדשות את ההמלצה לירידה במשקל לאחר אבחנת סוכרת מסוג 2, בתקווה שזו תביא לנסיגה של הסוכרת, כמו גם הפירוט הנרחב אודות סוכרת בבני מיעוטים. קבוצות אלו לא זכו לתשומת לב רבה בעבר, בשל מיעוט מחקרים אקראיים ומבוקרים שיאפשרו ניסוח המלצות.

ההנחיות לוקחות בחשבון כי חולים עם סוכרת מסוג 2 שורדים זמן ארוך יותר ולכן חווים יותר מחלות כרוניות, הצפויות להשתפר עם תזונה בריאה יותר. בחולים עם סוכרת מסוג 2 היעד הוא ירידה במשקל, שיפור איזון גליקמי ושיפור הסיכון למחלות לב וכלי דם. תזונה עשויה לשמש לבדה כטיפול לסוכרת מסוג 2, אך לא כך הדבר בחולים עם סוכרת מסוג 1, הנדרשים לטיפול באינסולין ושינוי אורחות חיים.

ההמלצות לאוכלוסיה הכללית למניעת סוכרת מסוג 2 כוללות דפוסי תזונה המלווים בסיכון מופחת למחלה: דיאטה ים תיכונית, דיאטת DASH, דיאטה צמחונית וטבעונית, דיאטה נורדית, או הגבלת פחמימות מתונה. עוד מומלץ לכלול מזונות המלווים בסיכון מופחת (דגנים מלאים, חלק מהפירות, ירקות עם עלים ירוקים, יוגורט, גבינה, תה, קפה) ולצמצם צריכת מזונות המלווים בסיכון מוגבר (בשר אדום ומעובד, תפוחי אדמה, משקאות ממותקי-סוכר).

מתוך כנס ה-Diabetes UK Professional Conference

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה