משפחה

חשיבות מרווח הזמן עד לטיפול אנדווסקולארי בחולים עם אירוע מוחי איסכמי אקוטי (Circulation)

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי מרווח הזמן עד לטיפול אנדווסקולארי בחולים עם אירוע מוחי איסכמי אקוטי קשור באופן הדוק עם התוצאות התפקודיות. ממצאי המחקר מעידים כי הקשר בין מרווח הזמן עד לטיפול ובין התוצאות עשוי להיות בולט יותר מכפי שסברו בעבר בעקבות מחקרים באוכלוסיות חולים נבחרות יותר.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין הזמן עד לטיפול אנדווסקולארי ובין התוצאות התפקודיות בחולים עם אירוע מוחי איסכמי אקוטי. מרשם MR CLEAN הינו מחקר פרוספקטיבי, תצפיתי, הכולל את כל המרכזים המבצעים טיפול אנדווסקולארי בהולנד.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בין מרץ 2014 ועד יוני 2016. בניתוח העיקרי הם בחנו את הקשר בין הזמן מהופעת האירוע המוחי ועד תחילת טיפול אנדווסקולארי והזמן מהופעת אירוע מוחי ועד זילוח חוזר מוצלח עם תוצאות תפקודיות (כפי שנקבע לפי מדד Modified Rankin Scale).

מדגם המחקר כלל 1,488 חולים עם אירוע מוחי איסכמי אקוטי שהשלימו טיפול אנדווסקולארי. עליה במרווח הזמן עד התחלת טיפול אנדווסקולארי לוותה בתוצאות תפקודיות גרועות יותר (יחס סיכויים מתוקן של 0.83 לכל שעה) ועליה של 2.2% בשיעורי התמותה. כל עליה של שעה אחת מהופעת האירוע המוחי ועד לטיפול אנדווסקולארי לוותה בירידה של 5.3% בסיכוי לעצמאות תפקודית (מדד mRS של 0-2). ב-742 החולים עם זילוח מחדש מוצלח, כל עליה של שעה אחת מהופעת האירוע המוחי ועד לזילוח מחדש לוותה בירידה של 7.7% בסיכוי לעצמאות תפקודית.

ממצאי המחקר מדגישים כי קיצור מרווח הזמן עד לטיפול אנדווסקולארי עשוי להביא לשיפור התוצאות התפקודיות של טיפול אנדווסקולארי בחולים לאחר אירוע מוחי איסכמי אקוטי.

Circulation

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה