ויטמין A מאט התקדמות Retinitis Pigmentosa בילדים (JAMA Ophthalmol)

בילדים עם Retinitis Pigmentosa שנטלו תוספי ויטמין A תועדה האטה בהתקדמות המחלה העינית, בהשוואה לילדים שלא נטלו תוספים אלו, כך עולה מתוצאות מחקר קטן, שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology.

החוקרים מדווחים כי במחקר שהם עצמם ערכו בשנת 1993 נמצא כי טיפול פומי בויטמין D מביא להאטת ניוון רשתית במבוגרים עם Retinitis Pigmentosa. לאחר מחקר נוסף, ה-National Eye Institute, המליץ בשנת 2008 כי מרבית המבוגרים עם Retinitis Pigmentosa ותפקודי כבד תקינים יקפידו על נטילת תוספי ויטמין A.

מדגם המחקר כלל 55 ילדים שטופלו בויטמין A ו-25 ביקורות (גיל ממוצע של סביב 9 שנים). הילדים היו במעקב למשך כחמש שנים, אך החוקרים ציינו כי בעוד שלמעלה משני-שליש מהילדים בקבוצת ההתערבות שבו לביקורי מעקב בתוך השנתיים המומלצות, רק 40% מהביקורות שבו למעקב.

התוצא העיקרי של המחקר היה השיעור האקספוננציאלי הממוצע של שינוי ב-Full-Field Electroretinogram עם ובלי תקנון לערפלנים אפשריים. עם זאת, החוקרים מצאו כי גם בניתוח המתוקן, עדיין תועד קצב הידרדרות איטי יותר משמעותית בקרב המטופלים שנטלו תוספי ויטמין A.

מהנתונים עלה כי על-בסיס ההערכות הללו, ירידה למחצית מהאמפליטודה הבסיסית תועדה, בממוצע, לאחר 4.9 שנים בקבוצת הביקורת ולאחר 9.7 שנים בקבוצת ההתערבות, הבדל של כמעט כפליים.

מהערכת הבטיחות העינית עלה כי אין הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בכל הנוגע לשינוי בשדה הראיה או חדות ראיה, שיעור הילדים עם קוטר שדה ראיה שירד ל-20 מעלות, או פחות, או ירידה בחדות ראיה ל-20/200, או גרוע יותר, במהלך המעקב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בילדים עם הפרעה גנטית נדירה זו, טיפול בתוספי ויטמין A לווה בקצב שינוי ממוצע איטי יותר (6.2%- בשנה), בהשוואה לילדים שלא נטלו תוספים אלו (13.2%- בשנה).

JAMA Ophthalmol 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה