משפחה

מומחים מזהירים מפני התפרצות מגפת שימוש בממריצים (National Emerging Threat Initiative)

מומחים מארצות הברית מדווחים על עליה דרמטית בהיקף השימוש לרעה בממריצים (סטימולנטים) דוגמת מתאמפטמינים, קוקאין, ואף תרופות מרשם, דוגמת ריטלין, אך סוגיה זו אינה זוכה לתשומת הלב הראויה. במהלך כנס ה-National Rx Drug Abuse and Heroin Summit טענו המומחים כי כעת ניצבים בפני מגפה משמעותית מאוד של שימוש בממריצים.

מהנתונים בנושא עולה כי עבור כל קילוגרם אחד של הרואין, מהאופיואידים הנפוצים לשימוש, שנתפס במהלך חמש השנים האחרונות, הרשויות למלחמה בסמים תפסו כ-15 קילוגרמים של ממריצים. לאור זאת, למרות חשיבות מגפת האופיואידים הזוכה לתשומת לב רבה כיום, אין להתעלם גם ממגפת השימוש בממריצים.

מסקרים ממשלתיים עולה כי שימוש בממריצים מצוי במגמת עליה ובחלק מהמקרים קצב העליה עלה על זה של שימוש באופיואידים. לדוגמא, בשנת 2016, כ-2.3 מיליון אנשים החלו להשתמש לראשונה באופויאידים למטרות הנאה, כאשר 2.6 מיליון אנשים דיווחו כי החלו להשתמש בממריצים לאותה מטרה. בשנת 2016, כ-3.8 מיליון אנשים דיווחו כי השתמשו באופיואידים למטרות הנאה בחודש האחרון, כאשר 4.53 מיליון דיווחו על שימוש דומה בממריצים.

למרות שאופיואידים אחראיים כיום למרבית מקרי התמותה עקב מינוני-יתר של תרופות/סמים בארצות הברית, מספר מקרי התמותה עקב ממריצים מצוי גם כן במגמת עליה. מנתונים מוקדמים מטעם ה-CDC עלה כי מספר מקרי תמותה עקב מינוני-יתר של ממריצים, כולל אלו במרשם ואלו בשימוש לא-חוקי, זינק בקרוב ל-30% בשנה האחרונה. בשנת 2017 תועדו 7,663 מקרי תמותה עקב מינון יתר של ממריצים, עליה מ-5,992 מקרי תמותה בשנת 2016.

הסיבות לעליה בשכיחות אינן מובנות היטב, אך מבחינה היסטורית, שימוש לרעה בתרופות/סמים נטה להופיע באופן מחזורי. למשל, לאחר מגפת הרואין של שנות השבעים של המאה הקודמת הופעה מגפת קראק-קוקאין של שנות השמונים.

National Emerging Threat Initiative

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה