משפחה

אין להשתמש במריחואנה רפואית לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה (J Clin Sleep Med)

מריחואנה רפואית

אין להשתמש בקנאביס רפואי ותמציות מריחואנה סינתטית לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה, כך על-פי נייר עמדה עדכני מטעם ה-AASM (American Academy of Sleep Medicine).

המומחים כותבים כי בנובמבר 2017, משרד הבריאות במינסוטה הוסיף את דום נשימה חסימתי בשינה לרשימת המצבים הזכאים לשימוש בקנאביס רפואי. עם זאת, על-פי העדויות הזמינות כיום, הם טוענים כי אין להשתמש בקנאביס רפואי ו/או תמציות סינתטיות לטיפול במצבים אלו בשל צורות מתן לא-מהימנות והעדר עדויות מספקות ליעילות, סבילות ובטיחות.

טענת המומחים היא כי משרד הבריאות במינסוטה החליט לאשר את השימוש במריחואנה רפואית לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה למרות עדויות מוגבלות מאוד בנוגע ליעילות הטיפול.

צעד זה הוביל את חבר המנהלים של ה-AASM לאשר פיתוח נייר עמדה ולהמליץ כנגד שימוש בקנאביס רפואי ו/או תמציות סינתטיות לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה, עד שיהיו עדויות נוספות בנושא. על המטופלים לדון באפשרויות טיפול מוכחות למצבים אלו עם איש צוות רפואי מוסמך במרכז שינה מוכר.

המומחים כותבים כי יש עדויות מוגבלות ממחקרי פיילוט קטנים או מחקרים להוכחת-עיקרון, שהציעו כי Dronabinol, צורה סינתטית של Tetrahydrocannabinol, עשוי לשפר יציבות נשימתית ולסייע בטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה. עם זאת, במרבית החולים דווח על תופעות הלוואי של הטיפול, דוגמת ישנוניות, וההשפעות ארוכות הטווח על מדדי איכות השינה, סבילות ובטיחות הטיפול, אינן ידועות. עוד מציינים כי Dronabinol אינו מאושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה וכי קנאביס רפואי ותמציות סינתטיות אחרות לא נבחנו בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה.

ממשרד הבריאות במינסוטה נמסר כי תכנית השימוש בקנאביס רפואי מבוססת על כך שרופאים יפעילו שיקול דעת במטרה לקבוע אילו חולים מתאימים לטיפול בקנאביס רפואי, ללא תלות בסוגיית המצב המאושר לשימוש עבורו הם מבקשים טיפול. ההחלטה לשימוש בקנאביס רפואי חייבת להתבסס על המשך מערכת יחסים בין המטופל והמטפל.

עוד כותבים אנשי משרד הבריאות במינסוטה כי על רופאים המטפלים בחולים הסובלים מדום נשימה חסימתי בשינה לבחון את ההצהרה של ה-AASM, כמו גם עדויות ממחקרים אחרים, במטרה להבטיח כי החלטות הטיפול מתבססות על הנתונים הזמינים הטובים ביותר.

J Clin Sleep Med. 2018;14:679-681

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה