משפחה

טיפול בחסמי ביתא לפני ניתוח לא-לבבי מגן מפני אוטם לבבי אך מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים ניתוחיים בעתיד (מתוך כנס ה-ACC)

התחלת טיפול בחסמי ביתא 2-4 שעות לפני ניתוח לא-לבבי סיפק הגנה מפני אוטם לבבי, אך לווה בעליה בשיעורי התמותה ואירועים מוחיים לאחר שנה אחת, כך עולה מתוצאות מחקר POISE (Perioperative Ischemic Evaluation), שפורסמו במהלך כנס ה-American College of Cardiology.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 8,351 חולים המיועדים לניתוח לא-לבבי, לטיפול במטופרולול בשחרור-ממושך או פלסבו. חסמי ביתא ניתנו במינון של 100 מ”ג, 2-4 שעות לפני הניתוח ושש שעות לאחר הניתוח; החל מהיום הראשון לאחר הניתוח, אלו בקבוצת הטיפול הפעיל נטלו חסמי ביתא במינון 200 מ”ג ביום למשך 30 ימים, כאשר אלו שפיתחו תת-לחץ דם או ברדיקרדיה קיבלו מחצית מהמינון הנ”ל.

המחקר כלל משתתפים מ-191 אתרים בצפון אמריקה, דרום אמריקה, אירופה, אסיה ואוסטרליה. המאפיינים בתחילת המחקר היו דומים בקבוצת הטיפול בחסמי ביתא ובקבוצת הפלסבו.

שנה אחת לאחר הניתוח, בקרב אלו שחולקו לטיפול במטופרולול שיעור האוטמים הלבביים עמד על 5%, בהשוואה ל-6% בקבוצת הפלסבו (יחס סיכון של 0.78). היארעות דומה של 1% פרוצדורות רה-וסקולריזציה לבביות בשתי הקבוצות הצביעה על יתרון לטיפול בחסמי ביתא (יחס סיכון של 0.47).

מנגד, שיעורי התמותה מכל-סיבה היו מוגברים בקבוצת הטיפול הפעיל (10% לעומת 9%, יחס סיכון של 1.16), עקב עליה בתמותה לא-קרדיווסקולארית (6% לעומת 5%, יחס סיכון של 1.22). עוד תועד סיכון גבוה יותר לאירועים מוחיים (2% לעומת 1%, יחס סיכון של 1.52).

מהממצאים עולה כי לאחר שנה אחת, מבין כל 1,000 חולים שהשלימו ניתוח לא-לבבי, טיפול במטופרולול ימנע 12 מקרים של אוטם לבבי ושישה מקרים של רה-וסקולריזציה כלילית, אך מנגד, צפויה עליה של 13 מקרי תמותה ושישה אירועים מוחיים.

המחשבה הייתה כי טיפול בחסמי ביתא יצמצם את העליה בקטכולאמינים במהלך ניתוח וכך יפחית את הסיכון לאוטם לבבי סביב הניתוח. אכן, ממצאי מחקר POISE העידו על ירידה בשיעורי אוטם לבבי, אך זאת על חשבון עליה בתמותה ואירועים מוחיים. אותה תופעה תועדה לאחר שנה אחת, כאשר הגורמים המנבאים תמותה לאחר שנה אחת כללו אוטם לבבי (יחס סיכויים של 3.07), רה-וסקולריזציה כלילית (יחס סיכויים של 0.31), אירוע מוחי (יחס סיכויים של 5.94), דום לב (יחס סיכויים של 11.80) ותסחיף ריאתי (יחס סיכויים של 11.6).

החוקרים כותבים כי נדרשת עוד עבודה רבה בכל הנוגע להשפעות שינויים ההמודינאמיים סביב ניתוחים על התוצאות בשלב מאוחר יותר.

מתוך כנס ה-ACC

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של גירוי לשד עצם על שיעורי החלמה לאחר תיקון ארתרוסקופי של מסובבי הכתף (Am J Sports Med)

    ההשפעה של גירוי לשד עצם על שיעורי החלמה לאחר תיקון ארתרוסקופי של מסובבי הכתף (Am J Sports Med)

    גירוי לשד העצם (Bone Marrow Stimulation) לא הוביל לשיפור החלמה בחולים לאחר תיקון ארתרוסקופי של מסובבי הכתף ולא הוביל לשיפור בתוצאות לאחר-ניתוח או בטווח התנועה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of Sports Medicine. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של חמישה מחקרים שדיווחו על שיעורי החלמה ותוצאים לפי דיווחי המטופלים להערכת תוצאות גירוי […]

  • מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולה כי מבחן מאמץ לב-ריאה עשוי לסייע בהערכת הדפוסים הייחודיים של ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין ATTR (או Amyloidosis Transthyretin), מחלה רב-מערכתית, מסכנת-חיים, הנובעת משקיעת סיבי עמילואיד טרנסתירטין. מבחן מאמץ לב-ריאה הינו מדד הזהב להערכת מנגנונים בבסיס אי-סבילות למאמצים בחולי אי-ספיקת לב ומדדים ממבחן זה עשויים לשמש […]

  • תוצאות טובות יותר לניתוח כתף הפוכה לעומת טיפול שמרני במקרים של שבר הומרוס (J Shoulder Elbow Surg)

    תוצאות טובות יותר לניתוח כתף הפוכה לעומת טיפול שמרני במקרים של שבר הומרוס (J Shoulder Elbow Surg)

    בחולים עם שבר הומרוס פרוקסימאלי עם תזוזה שעברו ניתוח החלפת כתף הפוכה תועדו תוצאות טובות יותר לאחר שנה אחת, בהשוואה לאלו שטופלו שמרנית, ללא התערבות ניתוחית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Shoulder and Elbow Surgery. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, פרוספקטיבי, אקראי ומבוקר שכלל חולים עם שבר הומרוס פרוקסימאלי עם תזוזה שחולקו […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה