משפחה

מה בין זיהום אוויר ובין סיכויי ההצלחה של טיפולי פוריות? (Hum Reprod)

בנשים הנחשפות לרמות גבוהות של זיהום אוויר ייתכנו סיכויי הפריה או שמירת היריון נמוכים יותר לאחר טיפולי פוריות, בהשוואה לנשים הנושמות אוויר נקי יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדרום קוריאה, שפורסמו בכתב העת Human Reproduction.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חשיפה לרמות זיהום אוויר גבוהות מלוו בסיכויי פוריות נמוכים יותר ושיעורים גבוהים יותר של אובדן הריון בשלב מוקדם. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין ריכוזי חמישה מזהמי אוויר ובין הסיכויים לאובדן הריון ביוכימי והיריון תוך-רחמי בנשים.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי ובחנו 6,621 מחזורי טיפולי פוריות בקרב 4,581 נשים שהשלימו לפחות מחזור אחד של הפריה חוץ-גופית במרכז פוריות בין ינואר 2006 ועד דצמבר 2014. כל הנשים התגוררו בסיאול בעת הטיפול הראשון של הפריה חוץ גופית.

להערכת החשיפה של כל אישה לזיהום אוויר, החוקרים חישבו את ממוצע הריכוזים בכל שעה של חמישה מזהמי אוויר, כולל PM10 (Particulate Matter 10), NO2 (Nitric Oxide), CO (Carbon Monoxide), SO2 (Sulphur Dioxide) ו-O3 (Ozone) שנמדדו ב-40 אתרי ניטור בסיאול. הריכוזים נמדדו בארבע תקופות: תקופה 1 (התחלת גירוי שחלתי מבוקר ועד איסוף ביציות), תקופה 2 (איסוף ביציות ועד העברת עוברים), תקופה 3 (העברת עוברים ועד בדיקת hCG) ותקופה 4 (התחלת גירוי שחלתי מבוקר ועד בדיקת hCG).

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת יחסי הסיכון להערכת הסיכוי לאובדן היריון ביוכימי והיריון תוך-רחמי לכל עליה של IQR (Interquartile Range) בריכוז כל אחד ממזהמי האוויר בכל תקופה, לאחר תקנון למאפיינים הפרטניים.

גיל המשתתפות הממוצע עמד על 35 שנים, מדד מסת הגוף עמד על 20.9 ק”ג למטר בריבוע והמשתתפות במחקר השלימו בממוצע 1.4 מחזורי הפריה חוץ-גופית. שיעור ההריונות המצטבר במחזורי הטיפול עמד על 51.3% לכל אישה.

מניתוח הנתונים עלה קשר בין זיהום אוויר במהלך תקופה 1 ו-3 ובין תוצאות טיפול הפריה חוץ גופית. ריכוז מוגבר של NO2 (יחס סיכון מתוקן של 0.93) ושל CO (יחס סיכון מתוקן של 0.94) במהלך התקופה הראשונה לווה בסיכויים נמוכים יותר להיריון תוך-רחמי. רמות PM10 (יחס סיכון של 0.92), NO2 (יחס סיכון של 0.93) ו-CO (יחס סיכון של 0.93) במהלך התקופה השלישית נקשרו בקשר הפוך עם היריון תוך-רחמי.

החוקרים מדווחים על קשר חיובי בין רמות PM10 (יחס סיכון של 1.17) ו-NO2 (יחס סיכון של 1.18) במהלך התקופה השלישית ובין אובדן היריון ביוכימי.

ממצאי המחקר מספקים עדות לקשר בין רמות מוגברות של PM10, NO2 ו-CO ובין סיכויי הצלחה נמוכים יותר של טיפולי פוריות. באופן ספציפי, הממצאים מעידים על קשר בין שיעור הריונות נמוך יותר במחזורי הפריה חוץ גופית ובין זיהום אוויר במהלך גירוי שחלתי מבוקר ולאחר העברת עוברים.

Hum Reprod 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה