משפחה

בדיקת Procalcitonin אינה מפחיתה היקף שימוש בטיפול אנטיביוטי במקרים של חשד לזיהום ריאתי (N Engl J Med)

מנתונים חדשים ממחקר אקראי גדול שנערך ב-14 בתי חולים בארצות הברית עולה כי בדיקת Procalcitonin אינה מפחית את היקף השימוש בתרופות אנטיביוטיות בקרב חולים עם חשד לזיהום בדרכי נשימה תחתונות, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-American Thoracic Society ובכתב העת New England Journal of Medicine.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את הבדיקה בפברואר 2017, לאחר שמספר מחקרים הציעו כי מדובר בבדיקה יעילה להערכת חומרת זיהום. עם זאת, התועלת של הבדיקה נותרה שנויה במחלוקת.

כל בתי החולים שנכללו במחקר לא השלימו באופן שגרתי את בדיקת Procalcitonin טרם תחילת המחקר, ואנשי הצוות קיבלו הכשרה בנוגע לאופן ביצוע הבדיקה. כל המקרים של חוסר-היענות להנחיות נבחנו במקרים בהם הבדיקה הייתה חלק מפרוטוקול ניהול הטיפול בחולים. החוקרים אספו דגימות דם מכל החולים לאחר הבדיקה, אך בקבוצת הטיפול הסטנדרטי לא דווח על התוצאות.

החוקרים מדווחים כי רופאים הקפידו על ההנחיות ב-64.8% מבין 1,656 החולים. החשיפה הממוצעת לטיפול אנטיביוטי עמדה על 4.2 ימים בקבוצת ההתערבות ועל 4.3 ימים בקבוצת הטיפול הסטנדרטי.

עוד עולה מהנתונים כי שיעור אירועי בטיחות, דוגמת אינטובציה, מוות, או אשפוז חוזר לבית החולים, עמד על 13.1% עם טיפול סטנדרטי, לעומת 11.7% בקבוצת החולים בהם בוצעה בדיקת Procalcitonin. אשפוזים חוזרים לבית החולים היו הנפוצים ביותר מבין תוצאי הבטיחות, עם שיעור של 17.3% מהחולים בקבוצת ההתערבות ו-32.1% באלו בקבוצת הביקורת.

החוקרים ציפו כי השימוש בבדיקת Procalcitonin יביא לשינוי משמעותי במספר ימי הטיפול האנטיביוטי או בשיעור הסיבוכים באוכלוסיית חולים זו, אך בפועל, לא כך הדבר.

N Engl J Med 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה