משפחה

מה בין איכות שינה ובין פעילות גופנית בחולי אוסטיאוארתריטיס? (Arthritis Care Res)

בקרב מבוגרים עם אוסטיאוארתריטיס של הברך הסובלים משינה חסרת מנוחה סיכוי נמוך יותר לעסוק בפעילות גופנית מתונה-עד-מאומצת, העשויים להשפיע לטובה על מחלת המפרקים, כך עולה מנתוני מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research.

החוקרים בחנו את היקף פעילות גופנית באמצעות מדי-האצה ונתונים קליניים מיוזמת OAI (Osteoarthritis Initiative). ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין שינה חסרת-מנוחה ובין פעילות גופנית בקרב משתתפים עם אוסטיאוארתריטיס או בסיכון למחלת המפרקים.

מבין 1,892 חולים עם נתונים מלאים, 300 (16%) דיווחו על שינה חסרת-מנוחה במהלך לפחות שלושה ימים בשבוע האחרון. בקרב משתתפים שדיווחו על הפרעות שינה אלו בתדירות רבה (3-4 ימים/שבוע) או במרבית ימות השבוע (5-7 ימים/שבוע) היקף הפעילות הגופנית השבועית היה קטן ב-11.9% ו-23.7%, בהתאמה, בהשוואה למשתתפים שדיווחו על הפרעת השינה לעיתים רחוקות (פחות מפעם בשבוע).

הבדלים אלו נותרו לאחר תקנון למין, גיל, גזע, מדד מסת גוף, מחלות רקע, חומרת אוסטיאוארתריטיס של הברך וכאב. ההבדלים הנוגעים לשינה חסרת-מנוחה היו קטנים יותר בנוכחות תסמיני דיכאון בולטים ורמות אנרגיה נמוכות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי איכות שינה ירודה מלווה בהיקף קטן יותר של פעילות גופנית בקרב חולים עם אוסטיאוארתריטיס של הברך, או בסיכון למחלה. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון אם שיפור איכות השינה יסייע בהפחתת תסמיני דיכאון ושיפור תחושת האנרגיה, אשר יובילו להגברת היקף פעילות גופנית באוכלוסיית חולים זו.

Arthritis Care Res 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה