משפחה

בינה מלאכותית טובה יותר מרופאי עור בקביעת אבחנה נכונה של נגעים עוריים (Ann Oncol)

במאמר שפורסם במהלך חודש מאי בכתב העת Annals of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי צורה של בינה מלאכותית הקרויה CNN (Convolutional Neural Network) הובילה לאבחנה מדויקת יותר של נגעים עוריים שפירים וממאירים, בהשוואה לרופאי עור מומחים.

מערכת CNN הינה מערכת Deep Learning, הפועלת בדומה למוח של ילד. בכדי להכשיר את המערכת, החוקרים הציגו לה למעלה מ-100,000 הדמיות של נגעים ממאירים ושפירים של העור וציינו את האבחנה של כל הדמיה.

כעת השלימו החוקרים מחקר חתך השוואתי שכלל קרוב ל-100 סדרות הדמיה (רמה I: דרמוסקופיה בלבד; רמה II: דרמוסקופיה עם נתונים קליניים והדמייתיים). התוצאים העיקריים כללו את הרגישות, הסגוליות והשטח מתחת לעקומת ROC (Receiver Operating Characteristics) לסיווג האבחנה (דיכוטומית) של נגעים על-פי מערכת CNN לעומת קבוצת מומחים שכללה 58 רופאי עור. תוצאי סיום משניים כללו את הדיוק האבחנתי של רופאי עור בקבלת ההחלטה וההבדלים בדיוק האבחנתי של רופאי עור במהלך בדיקות ברמה I וברמה II. בנוסף, החוקרים בחנו את התוצאות של מערכת CNN אל מול חמישה אלגוריתמים מובילים מפרויקט ISBI (International Symposium on Biomedical Imaging).

מהתוצאות עולה כי בהערכות ברמה I, הרגישות והסגוליות של בדיקות רופאי עור לסיווג הנגע העורי עמדו על 86.6% ו-71.3%, בהתאמה. מידע קליני נוסף (רמה II) הוביל לשיפור הרגישות ל-88.9% ושיפור הסגוליות ל-75.7%. השטח מתחת לעקומת ROC של מערכת CNN הדגים סגוליות גבוהה יותר של 82.5%, בהשוואה לרופאי עור בבדיקות ברמה I (71.3%) וברמה II (75.7%) בנוכחות רגישות של 86.6% ו-88.9%, בהתאמה.

השטח מתחת לעקומת ROC של מערכת CNN היה גדול יותר מהשטח הממוצע של רופאי עור (0.86 לעומת 0.79). מערכת CNN הובילה לתוצאות דומות לשלושת האלגוריתמים המובילים מפרויקט ISBI.

החוקרים מדווחים כי לראשונה נערכה השוואה של הדיוק האבחנתי של מערכת CNN אל מול קבוצה גדולה של מומחים בינלאומיים ברפואת עור. התוצאות מעידות כי מערכת הבינה המלאכותית הייתה מדויקת יותר ממרבית רופאי העור. ממצאים אלו מעידים כי, ללא תלות בדרגת הניסיון של רופאי העור, תתכן תועלת לשימוש במערכת CNN לסיווג נגעים עוריים.

Ann Oncol. Published online May 29, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה