משפחה

עדויות חדשות מעידות על תועלת התערבות מילעורית בחולים תסמיניים עם חסימה כלילית מלאה (מתוך כנס ה-EuroPCR)

מתוצאות מחקר Consistent CTO, שפורסמו במהלך כנס ה-EuroPCR, עולה מקום קל לאופטימיות להתערבות כלילית מילעורית בחולים סימפטומטיים מאוד עם חסימה מלאה כרונית מורכבת (Chronic Total Occlusion או CTO).

במדגם שכלל 210 חולים, 90% ממקרי חסימה כלילית מלאה נפתחו באמצעות השתלת תומכני Synergy, עם רה-וסקולריזציה מלאה של אזור המטרה ב-98.6%. שיעורי התוצא העיקרי של כישלון כלי המטרה לאחר 12 חודשים עמדו על 5.24%. עוד תועד שיפור משמעותי באיכות החיים שנה לאחר התערבות כלילית מילעורית מוצלחת.

הפופולאריות של התערבות כלילית מילעורית למקרים של CTO פחתה לאחר מחקר DECISION-CTO, בו ההתערבות הכלילית לא הדגימה תועלת משמעותית על-פני טיפול תרופתי אופטימאלי בסיבוכים לבביים מג’וריים, תדירות אנגינה, או איכות חיים לאחר שלוש שנים. מחקר EURO-CTO שבא לאחריו הדגים ירידה משמעותית באנגינה ומגמה של הפחתת מוגבלות גופנית לאחר שנה אחת עם התערבות כלילית מילעורית לעומת טיפול תרופתי, אך המחקר האקראי הופסק מוקדם עם גיוס של 40% בלבד מהגיוס המתוכנן ולא כלל חולים מאוד סימפטומטיים.

במחקר Consistent CTO נכללו חולים שהיו מוגבלים מאוד. לפני ההתערבות הכלילית, 58.1% מהחולים דיווחו על בעיות ניידות לפי שאלון EQ-5D Health Questionnaire, 25.8% עם טיפול-עצמי, 64.5% עם פעילויות סטנדרטיות, 71% עם כאב/מוגבלות ו-56.55 עם חרדה/דיכאון.

מבין 207 חולים עם מעקב קליני, שיעור החולים שדיווחו על בעיות פחת משמעותית לאחר שנה אחת בכל התחומים, למעט טיפול עצמי. בשאלון SAQ (Seattle Angina Questionnaire), בו מדדים גבוהים יותר מעידים על תפקוד טוב יותר, המדדים עלו לאחר שנה אחת בהערכת מגבלה גופנית (53.4 ל-75.16), יציבות אנגינה  (41.26 ל-66.89), תדירות אנגינה (62.62 ל-82.92), שביעות רצון מהטיפול (90.99 ל-95.07), תפיסת מחלה (43.45 ל-71.76).

התוצא העיקרי היה AWE (Antegrade Wire Escalation) ב-60% מהמקרים. הגישה הסופית הייתה AWE ב-34% מהחולים, RWE (Retrograde Wire Escalation) ב-18% מהחולים, ADR (Antegrade Dissection Re-entry) ב-18%, RDR (Retrograde Dissection Re-entry) ב-30%. שתי גישות שימשו ב-41.4% מהחולים ושלוש גישות ב-9.1% מהחולים.

שיעור הסיבוכים עלה בקנה אחד עם דיווחים קודמים.  אירועי תרומבוזיס של התומכן תועדו ב-1.4% מהחולים וסיבוכים לבביים מג’וריים תועדו ב-10%, ללא מקרי תמותה לבבית. סוכרת זוהתה כגורם מנבא של סיבוכים לבביים מג’וריים, בעיקר משנית לרה-וסקולריזציה של כלי המטרה.

מנתוני מחקרי DECISION CTO, EuroCTO, מחקרים אקראיים אחרים, עולה כי משתתתפים יחסית אסימפטומטיים רבים נכללים במחקר. לכן, קשה להדגים שינוי משמעותי בתסמינים. בעוד שבמדגם הנוכחי, החוקרים לא חשש מהקצאה אקראית לטיפול תרופתי. כל החולים טופלו היטב ובאותן נסיבות, המדגם כלל חולים מאוד תסמיניים בתחילת המחקר ומדדי SAQ עלו משמעותית לאחר 12 חודשים ונותרו יציבים.

מתוך כנס ה-EuroPCR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה