מה בין תפקודי התריס ובין היארעות תסמונת מטבולית? (Clin Endocrinol)

במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Endocrinology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות מוגברות של Free T3 (fT3) בדם מנבאות התפתחות תסמונת מטבולית בחולים בהם פעילות תקינה של בלוטת התריס. מנגד, רמות Free T4 (fT4) ו-TSH (Thyroid Stimulating Hormone) לא נקשרו עם הופעת תסמונת מטבולית.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה במטרה לבחון אם רמות הורמוני תריס בתוך הטווח התקין מנבאות התפתחות תסמונת מטבולית במבוגרים. המחקר הפרוספקטיבי כלל 6,119 משתתפים מסין, ללא היסטוריה של תסמונת מטבולית, אשר היו במעקב לאורך 1-3 שנים (חציון מעקב של שנתיים).

תסמונת מטבולית הוגדרה בהתאם לקריטריוני ה-AHA (American Heart Association) משנת 2009. רמות הורמוני תריס, TSH ותסמונת מטבולית נבחנו כל שנה במהלך המעקב. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין fT4, fT4 ו-TSH ובין תסמונת מטבולית.

החוקרים מדווחים כי היארעות תסמונת מטבולית עמדה על 17.7% (96 מקרים ל-1,000 שנות-אדם). במודל הסטטיסטי הארון, יחסי הסיכון לתסמונת מטבולית לפי חמישוני fT3 בדם עמדו על 1.00 (קבוצת ייחוס), 1.03, 1.14, 1.09 ו-1.33 (p<0.01), בהתאמה. עם זאת, לא זוהה קשר מובהק סטטיסטית בין רמות fT4 או TSH ובין תסמונת מטבולית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב מטופלים עם פעילות תקינה של בלוטת התריס, רמות fT3 מוגברות מנבאות התפתחות תסמונת מטבולית.

Clin Endocrinol. 2018;88(5):735-743

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה