משפחה

מדד מסת גוף גבוה מלווה בסיכון מוגבר לגידולים גדולים בנשים עם סרטן שד (Breast Cancer Res)

הפרוגנוזה של סרטן שד קשורה באופן הדוק עם גודל הגידול בעת האבחנה. במסגרת מחקר חדש, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Breast Cancer Research, ביקשו חוקרים לבחון גורמים הקשורים עם אבחנה של גידולים גדולים, בהשוואה לגידולים קטנים, ולבחון את החשיבות הפרוגנוסטית. מהנתונים עלה קשר בין מדד מסת גוף גבוה ובין גידולים בגודל מעל 2 סנטימטרים באבחנה וכי בנשים עם אבחנת סרטן שד במרווח הזמן בין בדיקות סקר, מדד מסת גוף גבוה לווה בפרוגנוזה גרועה יותר.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים 2,012 נשים עם סרטן שד פולשני, מהן 1,466 אובחנו בעקבות בדיקות סקר ו-546 אובחנו עם סרטן שד במרווח הזמן בין בדיקות סקר, בין השנים 2001-2008. המשתתפות היו במעקב עד 31 בדצמבר, 2015. אחוז הצפיפות נקבע על-בסיס ממוגרפיה של הצד השני במהלך שלוש שנים שקדמו לאבחנה.

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת  הקר בין גודל הגידול ומדד מסת גוף, אחוז צפיפות בממוגרפיה, או גורמי סיכון גנטיים והורמונאליים.

מהתוצאות עולה כי מדד מסת גוף ואחוז הצפיפות היו הגורמים היחידים שנקשרו עם גודל הגידול בעת האבחנה. באשר למדד מסת גוף (25 ומעלה לעומת פחות מ-25), יחסי הסיכויים המתוקנים עמדו על 1.37 ו-2.12 לממאירויות שאובחנו בעקבות בדיקות סקר או במרווח הזמן בין בדיקות סקר, בהתאמה. באשר לאחוז הצפיפות (20% ומעלה לעומת פחות מ-20%), יחסי הסיכויים המקבילים עמדו על 1.72 ו-0.60.

בקרב נשים עם אבחנת ממאירויות במרווח הזמן בין בדיקות סקר, באלו עם מדד מסת גוף גבוה תועדה פרוגנוזה גרועה יותר, בהשוואה לנשים עם מדד מסת גוף נמוך (יחס סיכון של 1.70), אך לא זוהה קשר בין אחוז הצפיפות ובין יחס הסיכון. בקרב נשים עם אבחנת גידולים במסגרת בדיקות סקר, לא זוהה קשר בין מדד מסת הגוף או אחוז הצפיפות ובין יחס הסיכון.

החוקרים מאמינים כי בנשים עם מדד מסת גוף גבוה יש לעודד הקפדה על בדיקות סקר.

Breast Cancer Res. 2018;20(31)

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה