משפחה

האם חלה ירידה בהגנה של חיסון כנגד חצבת-חזרת-אדמת? (מתוך כנס ASM Microb)

התפרצות חזרת בשנת 2017 במרכז צבאי פגעה בעיקר באנשי צבא שחוסנו כנגד חצבת-חזרת-אדמת. מבין שישה מקרים של חזרת בהתפרצות זו, בארבעה טיטר נוגדני IgG היה חויבי, עדות לכך שהיו מחוסנים למחלה הזיהומית. בדיקת PCR מעבדתית אישרה כי כל ששת המקרים היו של זיהום חזרת מגנוטיפ G, ממצא העשוי להעיד כי החיסון הנוכחי כנגד חצבת-חזרת-אדמת אינו מספק הגנה צולבת כנגד הזן הספציפי הזה של הזיהום.

המומחים מסבירים כי חלק גדול מהמרכיבים של חיסון חצבת-חזרת-אדמת פותח בשנות השישים של המאה הקודמת באופן ספציפי, מרכיב החזרת הוא זן חי-מוחלש מגנוטיפ A אך הזנים שהיו נפוצים באותה עת אינם הזנים הנפוצים כיום. חלק מבדיקות המעבדה כיום מבוססות על בסיס מדעי מלפני למעלה משלושים שנים. יש להבטיח כי הדברים עדיין נכונים גם היום.

החוקרים בחנו התפרצות חזרת שאירעה באזור בו 252 אנשי צבא. מבין אלו, 11 משרתים השלימו בדיקות לחזרת, עם שישה מקרים מאושרים. החוקרים מציינים כי מבין 252 אנשי הצבא שנבדקו לחזרת, ב-20.1% לא זוהו נוגדני IgG, כאשר ב-24.4% ו-28% מהנבדקים לא זוהו נוגדנים כנגד חצבת ואדמת, בהתאמה.

ב-12 באפריל, שלושה חולים פנו לחדר מיון להערכה בשל הופעת חום, דלקת פרוטיד חד-צדדית וחולשה. בשניים מהם הייתה עדות לנוגדני IgM מוגברים כנגד חזרת, אשר הובילו לעדכון רשויות בריאות הציבור ובדיקות סקר נוספות עם PCR. ב-20 באפריל, כל 252 אנשי הצבא השלימו מנה שלישית של חיסון חצבת-חזרת-אדמת, בהתאם להנחיות ה-ACIP למתן מנה שלישית במקרה של התפרצות חזרת.

עם זאת, מאחר ואנשי צבא נדרשים לספק הוכחה לקבלת חיסון ועשויים לספק דגימות לקביעת טיטר הנוגדנים לאורך השירות, החוקרים הצליחו לבדוק דגימות סרום שאוחסנו לפני דגימות מחולים מזוהמים. באופן זה, הם מצאו כי רק בשניים מבין שישה מקרים מאושרים או סבירים תועד טיטר שלילי של נוגדנים כנגד חזרת.

החוקרים מסבירים כי מאחר ומנה שלילית של חיסון כנגד חזרת-חצבת-אדמת אכן הובילה להאטת ההתפרצות, עולה השאלה אם מנה שלישית צריכה לשמש כגישה סטנדרטית יותר, במקום מתן בתגובה להתפרצות. עם זאת, הם מציינים כי ישנן סוגיות רחבות יותר בכל הנוגע לחיסון המשולש באופן כללי.

מתוך כנס ASM Microb

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה