משפחה

כמחצית מחולי פרקינסון תחת טיפול באגוניסטים לדופמין עלולים לפתח הפרעה בשליטה בדחפים (Neurology)

כמחצית מהחולים עם מחלת פרקינסון, הנוטלים אגוניסטים לדופמין עשויים לפתח הפרעות שליטה בדחפים לאחר חמש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש. החוקרים מצאו כי שיעורי הימצאות הפרעות שליטה בדחפים זינקו מ-19.7% בתחילת הדרך לל-32.8% מחולי הפרקינסון לאחר חמש שנים, עם היארעות מצטברת של 46%.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר תלוי-מינון וזמן בין טיפול חליפי בדופמין ובין הפרעות שליטה בדחפים בקרב חולי פרקינסון. החוקרים התבססו על נתוני חולים עם מחלת פרקינסון במשך עד חמש שנים, אשר היו במעקב שנתי. הפרעות שליטה בדחפים נבחנו במהלך ראיונות אישיים, חצי-מובנים, עם מומחים להפרעות תנועה.

מדגם המחקר כלל 411 חולים (40.6% נשים, גיל ממוצע של 62 שנים), עם משך מעקב ממוצע של 3.3 שנים. החוקרים מדווחים כי 356 חולים (86.6%) נטלו אגוניסטים לדופמין לפחות פעם אחת מאז הופעת המחלה. ב-306 חולים ללא הפרעות שליטה בדחפים בתחילת הדרך, שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות אלו לאחר חמש שנים עמדו על 46.1%, עם שיעורי הימצאות של 51.5% בקרב חולים שנחשפו אי פעם לאגוניסטים לדופמין, בהשוואה ל-12.4% באלו שלא נטלו תרופות אלו לאחר אבחנת מחלת פרקינסון.

כאמור, שיעורי הימצאות הפרעות שליטה בדחפים עלו מ-19.7% בתחילת המחקר ל-32.8% לאחר חמש שנים, עם קשר בולט בין הטיפול התרופתי באגוניסטים לדופמין ובין הפרעות אלו (יחס הימצאות של 4.23). עוד זוהה קשר מנה-תגובה בלתי-תלוי בין המינון היומי הממוצע במהלך החיים ומשך הטיפול ובין הפרעות שליטה בדחפים.

עוד מציינים החוקרים כי הפרעות השליטה בדחפים השתפרו בהדרגה לאחר הפסקת הטיפול התרופתי באגוניסטים לדופמין.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על שיעורי הימצאות גבוהים של הפרעות שליטה בדחפים בקרב חולי פרקינסון, הנוטלים טיפול באגוניסטים לדופמין.

Neurology. Published online June 20, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.