משפחה

השפעה שלילית של שתיה מופרזת על לחץ הדם ופרופיל השומנים (J Am Heart Assoc)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים כי לחץ דם גבוה ורמות כולסטרול כללי בגברים בגילאי 18-45 שנים עשויים להעיד על אירועים חוזרים של שתיית אלכוהול מופרזת. בגברים עם שתיה מופרזת (Binge Drinking) תועד לחץ דם סיסטולי גבוה יותר ורמות כולסטרול כללי גבוהות יותר, בהשוואה לאלו שלא נהגו לשתות באופן מופרז ובהשוואה לנשים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את ההשפעות של שתיית אלכוהול מופרזת באופן סדיר על לחץ הדם, פרופיל שומנים ורמות סוכר בדם, ולקבוע אם ישנם הבדלים בקשרים הללו בין גברים ונשים.

הם ניתחו את הנתונים מסקר NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) בגברים ובנשים בגילאי 18-45 שנים, ששתו אלכוהול באופן לא-מופרז, שתו אלכוהול באופן מופרז 1-12 פעמים או דיווחו על שתיה מופרזת למעלה מ-12 פעמים בשנה האחרונה. לאחר תקנון להרגלי תזונה ופעילות גופנית, בשתי הקטגוריות של גברים שדיווחו על שתיה מופרזת, בהשוואה לאלו שלא שתו באופן מופרז, תועד לחץ דם סיסטולי גבוה יותר (121.8 ו-119.0 לעומת 117.5 מ”מ כספית) ורמות כולסטרול כולל גבוהות יותר (215.5 ו-217.9 מ”ג/ד”ל לעומת 207.8 מ”ג/ד”ל).

החוקרים לא זיהו השפעה של שתיית אלכוהול מופרזת על לחץ הדם הסיסטולי או רמות כולסטרול כולל בגברים. שתיה מופרזת בגברים ובנשים לוותה ברמות HDL גבוהות יותר. לא תועדה השפעה עקבית של שתיית אלכוהול מופרזת על מדדי גלוקוז בגברים ובנשים.

בהשוואה לנשים מבוגרות-צעירות, שתיה מופרזת חוזרת בגברים לוותה בלחץ דם סיסטולי מוגבר ותדירות רבה יותר של שתייה מופרזת בגברים לוותה בפרופיל שומנים שלילי יותר. במבוגרים צעירים עם לחץ דם סיסטולי מוגבר, על הרופאים המטפלים לשקול את חשיבות שתיית אלכוהול מופרזת ולהתייחס לחשיבות הפחתת צריכת אלכוהול כגישה חשובה להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

J Am Heart Assoc. Published online June 27, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה