משפחה

הערכת השפעות Duodopa על איכות החיים של חולים עם מחלת פרקינסון מתקדמת (J Neurol)

טיפול הבחירה במחלת פרקינסון הינו Levodopa/Carbodopa, כאשר שימוש ארוך-טווח בשילוב זה מוביל לשינויים מוטוריים ולא-מוטוריים ודיסקינזיה. עירוי רציף של ג’ל Levodopa/Carbiopda לתוך המעי הדק (Duodopa) מפחית תסמינים מוטוריים ולא-מוטוריים ודיסקינזיה, לצד שיפור איכות החיים של החולים.

במסגרת המחקר הפרוספקטיבי, תצפיתי, ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של Duodopa על חולי פרקינסון והמטפלים בהם ואת איכות החיים של החולים. מדגם המחקר כלל 12 חולים עם מחלת פרקינסון מתקדמת ואת המטפלים בהם. חולי פרקינסון השלימו הערכה בתחילת המחקר, לאחר שלושה ושישה חודשי טיפול ב-Duodopa על-בסיס מדד UPDRS (Unified Parkinson’s Disease Rating Scale-Part III & IV), מדד UdysRS (Unified Dyskinesia Rating Scale), BDI-II (Beck Depression Inventory), HAM-A (Hamilton Anxiety Rating Scale) ושאלון PDQ-39 (Parkinson’s Disease Quality of Life Questionnaire). המטפלים השלימו הערכה באותן נקודות זמן, על-בסיס מדדי BDI-I, HAM-A, CBI (Caregiver Burden Inventory) ושאלון SF-36 Health Status Questionnaire.

שישה חודשים לאחר התחלת טיפול ב-Duodopa, מדדי UPDRS-III & IV, UdysRS, BDI-II, HAM-A ו-PDQ-39 ירדו משמעותית ומדדי SF-36 Health Status Questionnaire עלו משמעותית.

החוקרים מדווחים על קורלציה בין ירידה במדדי חרדה לאחר טיפול ובין מדדי המצב הנפשי לפי שאלון SF-36 Health Status Questionnaire.

בסיכומו של דבר, החוקרים כותבים כי הטיפול ב-Duodpopa היה יעיל גם בטווח הקצר לשיפור המצב הקליני של חולים עם מחלת פרקינסון.

J Neurol. 2018 Jun 27.

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה