משפחה

התחלת טיפול ב-Sacubitril/Valsartan מלווה בסיכון מופחת לאשפוז בשל אי-ספיקת לב (Acta Cardiol)

במאמר שפורסם בכתב העת Acta Cardiologica מדווחים חוקרים על נתוני עולם אמיתי, מהם עולה כי בחולים קשישים ותשושי-נפש חלה ירידה משמעותית ומוקדמת בהיארעות אשפוזים בשל אי-ספיקת לב לאחר התחלת טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו). מינונים גבוהים יותר מלווים בירידה ניכרת יותר באשפוזים בשל אי-ספיקת לב, ממצא המדגיש את חשיבות התאמת מינון הטיפול.

החוקרים השלימו ניתוח רטרוספקטיבי של חולים שקיבלו טיפול ב- Sacubitril/Valsartanבמרפאת אי-ספיקת לב אחת בין דצמבר 2016 ועד ינואר 2018. אשפוזים בשל אי-ספיקת לב נבחנו תוך השוואת היקף אירועי אי-ספיקת לב לפני התחלת הטיפול התרופתי, בהשוואה להיקף האירועים לאחר התחלת הטיפול. מדד EMPHASIS-HF שימש להערכת הסיכון לאירועים חריגים בתחילת המחקר.

מדגם המחקר כלל 201 חולי אי-ספיקת לב שזוהו באופן רטרוספקטיבי (גיל ממוצע של 68 שנים, מקטע פליטה של 29%). חולי עולם-אמיתי היו מבוגרים יותר, עם ריכוז קריאטינין גבוה יותר ומדד NYHA (New York Heart Association) גבוה יותר, בהשוואה לחולים שלקחו חלק במחקר PARADIGM-HF.

במהלך מעקב ממוצע של 221 ימים לאחר התחלת טיפול ב- Sacubitril/Valsartan, בסך הכול 23 חולים אושפזו לפחות פעם אחת בשל אי-ספיקת לב. במהלך אותה תקופת זמן לפני התחלת טיפול ב- Sacubitril/Valsartan, 51 חולים אושפזו בשל אי-ספיקת לב (P<0.001). הטיפול ב- Sacubitril/Valsartan הפחית משמעותית את שיעורי אשפוזים בשל אי-ספיקת לב לאחר התחלת Sacubitril/Valsartan, בהשוואה לשיעור האשפוזים לפני התחלת הטיפול התרופתי, בחולים עם מדדי NYHA גבוהים או נמוכים בתחילת המחקר (II לעומת III ו-IV), או בחולים עם מדד סיכון EMPHASIS HF מתחת או מעל לממוצע.

בחולים מעל גיל 75 שנים תועדה מגמה של הפחתת אי-ספיקת לב. מינונים גבוהים יותר של Sacubitril/Valsartan לוו בירידה גדולה יותר בהיארעות אשפוזים בשל אי-ספיקת לב, בהשוואה למצב לפני התחלת הטיפול התרופתי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי התחלת טיפול ב- Sacubitril/Valsartan מלווה בירידה משמעותית ומוקדמת בהיארעות אשפוזים בשל אי-ספיקת לב, גם בקרב חולים קשישים.

Acta Cardiol. 2018 Jun 17:1-8

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה