משפחה

טיפול אנטיביוטי עשוי להפחית את התועלת הקלינית של מעכבי בקרה חיסונית כנגד ממאירויות של הריאות והכליות (Ann Oncol)

במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול אנטיביוטי לווה בתועלת קלינית מופחתת של מעכבי בקרה חיסונית כנגד ממאירויות מסוג RCC (Renal Cell Carcinoma) ו-NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer).

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את התוצאות בחולים עם ממאירויות NSCLC ו-RCC מתקדמות, אשר טופלו במעכבי PD-L1 (Programmed Death Ligand-1) בשני מרכזים אוניברסיטאיים. אלו שטופלו בתרופות אנטיביוטיות בתוך 30 ימים מהתחלת טיפול במעכבי בקרה חיסונית נבחנו אל מול חולים שלא נטלו טיפול אנטיביוטי.

החוקרים מדווחים כי 16 מבין 121 חולי RCC (13%) ו-48 מבין 239 חולי NSCLC (20%) נטלו טיפול אנטיביוטי. התרופות האנטיביוטיות הנפוצות היו ממשפחת ביתא-לקטאם או קווינולונים לטיפול בדלקת ריאות או זיהומים בדרכי השתן.

בחולי RCC, טיפול אנטיביוטי לווה בסיכון מוגבר למחלה מתקדמת ראשונית (75% לעומת 22%), הישרדות ללא-התקדמות קצרה יותר (חציון של 1.9 לעומת 7.4 חודשים, יחס סיכון של 3.1) וחציון הישרדות כוללת קצר יותר (17.3 לעומת 30.6 חודשים, יחס סיכון של 3.5).

                                         

בחולי NSCLC, טיפול אנטיביוטי לווה בשיעורים דומים של מחלה מתקדמת ראשונית (52% לעומת 43%), אך הישרדות ללא-התקדמות קצרה יותר (חציון של 1.9 לעומת 3.8 חודשים, יחס סיכון של 1.15) והישרדות כוללת קצרה יותר (חציון של 7.9 לעומת 24.6 חודשים, יחס סיכון של 24.4).

בניתוח רב-משתנים מצאו החוקרים כי ההשפעה של טיפול אנטיביוטי על הישרדות ללא-התקדמות בחולי RCC ועל הישרדות כוללת בחולי NSCLC, נותרה מובהקת סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ייתכן ושינויים בהרכב החיידקים במערכת העיכול משנית לטיפול אנטיביוטי עשויים לשמש כגישה לשיפור התוצאות הקליניות בחולים תחת טיפול במעכבי בקרה חיסונית.

Ann Oncol. 2018;29(6):1437-1444

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה