מה בין ספורט מגע ובין מחלת גופיפי לואי? (J Neuropath Exp Neurol)

בספורטאים העוסקים בספורט מגע לאורך תקופות ממושכת ייתכן סיכון מוגבר להתפתחות מחלת גופיפי לואי (Lewy Body Disease), כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Neuropathology and Experimental Neurology.

לדברי החוקרים, בעוד שגופיפי לואי עשויים להשפיע על אזורים שונים במוח, הם התמקדו בפרט באזור הקורטקס מאחר ולהערכתם זהו האזור המעורב בחלק גדול מהפציעות.

החוקרים כותבים כי נבדקים שעסקו בפוטבול, הוקי קרח, אגרוף, או ספורט מגע אחר במשך למעלה משמונה שנים נרשם סיכון גבוה בלמעלה מפי שש להתפתחות מחלת גופיפי לואי ובהתאם, תסמיני מחלת פרקינסון ודמנציה, בהשוואה לאלו שעסקו בפעילויות אלו במשך עד שמונה שנים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים 269 מוחות מספורטאים לשעבר שהלכו לעולמם ו-164 מוחות ממשתתפים ממחקר Framingham Heart Study, ששימשו כאוכלוסיה הכללית.

מניתוח הנתונים עלה כי סף של מעל שמונה שנות ספורט ניבא בצורה הטובה ביותר מחלת גופיפי לואי (יחס סיכויים של 6.24), לאחר תקנון לגיל, מין וגנוטיפ APOE ε4. באלו עם היסטוריה של CTE (Chronic Traumatic Encephalopathy) ומחלת גופיפי לואי תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לדמנציה ותסמיני מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו עם פתולוגיה של CTE בלבד.

כאשר החוקרים השלימו ניתוח נפרד להערכת הקשר בין שינויים פתולוגיים ובין התפתחות תסמיני מחלת פרקינסון, הם מצאו כי נוכחות CTE לא עמדה בקורלציה עם תסמינים אלו, אך פתולוגיה של מחלת גופיפי לואי נקשרה עם תסמינים אלו.

J Neuropath Exp Neurol 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה