משפחה

הנחיות ממליצות על השתלת צואה לטיפול בזיהום Clostridium difficile חוזר או עמיד לטיפול (Gut)

הנחיות חדשות מטעם ה-British Society of Gastroenterology וה-Healthcare Infection Society תומכות בשימוש בהשתלת צואה (Fecal Microbiota Transplant) כקו-טיפול שני למקרים של Clostridium difficile חוזר או עמיד לטיפול תרופתי, אך לא להתוויות אחרות.

המומחים ביקשו לקבוע המלצות בנושא השימוש בהשתלת צואה במקרי זיהום CD וקבעו כי השתלת צואה תשמש בחולים עם זיהום CD חוזר או עמיד לטיפול, אך לא כטיפול ראשוני. במקום זאת, הם ממליצים על טיפול אנטי-מיקרוביאלי ו/או טיפול כנגד הרעלן לפני ששוקלים השתלת צואה.

בכל המטופלים לאחר השתלת צואה נדרש מעקב שגרתי ויש להציע השתלת צואה חוזרת לאחר כשלון השתלת צואה ראשונית.

המומחים קובעים כי יש להציע אפשרות השתלת צואה בזהירות לחולים מדוכאי חיסון, אך באלו עם הישנות CD ומחלת מעי דלקתית ניתן להציע אפשרות זו, תוך ההבנה כי קיים סיכון קטן אך אמיתי להתלקחות מחלת מעי דלקתית.

תורמים פוטנציאליים של צואה להשתלה ישלימו ראיון, בדיקות סקר של דם וצואה, ובמידת האפשר, המקור להשתלת הצואה צריך להיות מבנק צואה מרכזי מתורמים בריאים, שאינם קרובי משפחה. יש להעדיף בנק תרומת צואה קפואה על-פני תרומה טריה לטיפול בזיהום CD.

ההנחיות אינן ממליצות על השתלת צואה לטיפול במחלת מעי דלקתית או למחלה אחרת, בין אם במערכת העיכול או מחוץ למערכת העיכול.

למרות שסוגיה זו עשויה להיות שנויה במחלוקת, עדיין אין מספיק עדויות בכדי להמליץ על השתלת צואה להתוויות קליניות פרט להישנות זיהום ב-CD, אם כי מתפרסמות תוצאות מבטיחות להתוויות אחרות.

ההנחיות גם כוללות המלצות בנושא ליישום שירותי השתלת צואה, כולל היבטים חוקיים, תשתיות מתאימות ובקרת איכות.

מומחים בתחום מציינים כי אפשרות השתלת צואה הינה תחום המתפתח במהירות וסביר להניח כי בעקבות עדויות חדשות בנושא, אפשרות זו תשמש להתוויות נוספות.

Gut 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה