משפחה

גישה חדשה מפחיתה משמעותית את היקף השימוש באופיואידים בחולים לאחר ניתוחים אונקולוגים (מתוך כנס ה-Quality Care Symposium)

גישה חדשה הפחיתה בקרוב למחצית את היקף השימוש במשככי כאבים ממשפחת אופיואידים בחולים לאחר ניתוח אונקולוגי, ללא עליה בחומרת כאב או חרדה, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-ASCO (American Society of Clinical Oncology).

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להפחית את ההתבססות על טיפול באופיואידים להקלה על כאב לאחר-ניתוח, מערך MDDD (Morphine Equivalent Daily Dose) של 95.1 ליעד MEDD של 47.5. הם השלימו סקירה רטרוספקטיבית של השימוש היומי באופיואידים, מדדי כאבי ומדדי חרדה בחולים מאושפזים, אשר החלימו מניתוח בשל ממאירויות אורולוגיות במחלקות כירורגיות גדולות, לאורך תקופה של ארבעה חודשים. לאחר מכן הם התבססו על נתונים לתכנון הגישה המשולבת.

המרכיב הראשון של הגישה הנ”ל התמקד בפיתוח מסלולי טיפול להקלה על כאב לאחר-ניתוח על-בסיס תרופות לא-אופיואידיות כטיפול קו-ראשון. אלו כללו גישות להקלה על כאבים שצמצמו את השימוש באופיואידים, שימוש במשלבים שונים של Acetaminophen, Ketorolac, Gabapentin וחומרי הרדמה מקומית וזיהו גורמים מרכזיים שנדרשו להפחתה מהימנה של השימוש העודף באופיואידים. המטפלים והאחיות השלימו הדרכה אודות הזמינות והיעילות של תכניות טיפול ולמרות שהחולים עדיין קיבלו מרשם לטיפול באופיואידים, המרשמים היו למינונים נמוכים יותר, עם העלאת מינון רק במידת הצורך.

המרכיב השני של הגישה הנ”ל כלל שינוי השיחות לאחר-ניתוח עם החולים. לדוגמא, במקום שהאחיות ישאלו באופן שגרתי את החולים אם הם נדרשים לטיפול תרופתי להקלה על כאבים (התייחסות לאופיואידים), הם במקום זאת דנו בתכשירים שאינם-אופיואידים להקלה על כאב, ביחד עם תדירות ומינון הטיפול, ונשאלו אם הטיפול היה מספק. תופעות לוואי של אופיואידים נידונו גם עם המטופלים.

מדגם המחקר כלל 443 חולים כירורגיים ובמהלך המחקר, חציון הטיפול באופיואידים לכל מטופל ירד ב-46%, מערכי MEDD של 95.1 ל-51.5. הירידה בשימוש באופיואידים תועדה לאחר מגוון פרוצדורות.

חשוב מכך, לא תועדה עליה במדדי כאב 24 או 48 שעות לאחר-ניתוח על-רקע השימוש במסלולים לצמצום היקף השימוש באופיואידים. החוקרים גם מציינים כי לא חלו שינויים במדדי חרדה 24 או 48 שעות לאחר ניתוח.

מתוך כנס ה-Quality Care Symposium

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה