שכיחות גבוהה של הפרעות רפרקציה לא-מטופלות בקשישים (JAMA Ophthalmol)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שיעורי הימצאות גבוהים של הפרעות רפרקציה לא-מתוקנות בקשישים. ממצאי המחקר תומכים בהגברת גישות לשיפור האבחנה והטיפול בהפרעות אלו בקשישים.

מחקר החתך כלל 707 מבוגרים, בגילאי 78 שנים ומעלה, מאזור בורדו שבצרפת. הנתונים נאספו בתקופה שבין פברואר 2011 ועד דצמבר 2012.

טעות רפרקציה לא-מתוקנת הוגדרה בנוכחות שיפור של לפחות 5 אותיות בסולם ETDRS (Early Treatment Diabetic Retinopathy Study) עם תיקון אופטי. ניתוח סטטיסטי שימש לקביעת הגורמים הקשורים עם הפרעות רפרקציה לא-מתוקנות.

החוקרים מדווחים כי שיעורי הימצאות הפרעת רפרקציה לא-מתוקנת עמדו על 38.8%. שיעורי ההימצאות היו גבוהים יותר בקרב משתתפים עם מחלה עינית (טווח של 35-44%, בתלות במחלה), ובאלו ללא מחלה עינית (30.1%). שיעורי ההימצאות היו גבוהים יותר בקרב משתתפים שהשלימו בדיקות בבית (מאחר ולא יכלו להגיע למרפאה), בהשוואה לאלו שנבחנו במרפאה (49.4% לעומת 33.5%, P<0.001).

השלמת בדיקת עינית בבית (יחס סיכויים של 1.64), מגורים לבד (יחס סיכויים של 0.65), תחושה כי התשלום לייעוץ רופא עיניים היה יקר מדי (יחס סיכויים של 1.94) וסברה כי ירידה בחדות ראיה הינה תופעה נורמאלית של הזקנה (יחס סיכויים של 1.47) נקשרו כולם עם הפרעת רפרקציה לא-מתוקנת.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע את שיעורי הימצאות הפרעות רפרקציה לא-מתוקנות באוכלוסיות שונות ובמדינות שונות עם מערכות מגוונות לטיפול עיני.

JAMA Ophthalmol 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה