משפחה

רמות גבוהות יותר של אומגה-שלוש מלוות במצב בריאותי טוב יותר בגיל מבוגר (BMJ)

רמות גבוהות יותר בדם של חומצות שומן רב-בלתי-רוויות אומגה שלוש מלוות בהזדקנות בריאה יותר במבוגרים, אשר הוגדרה כהישרדות ללא מחלה כרונית, דוגמת מחלות לב וכלי דם, מחלות ממאירות, מחלת ריאות, או מחלת כליות כרונית חמורה, כך עולה מתוצאות מחקר, שפורסמו במהלך חודש אוקטובר בכתב העת BMJ.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הקשר בין סמנים בדם של רמות חומצה שומן אומגה-שלוש ובין הזדקנות בריאה. לצורך כך, הם השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי, שכלל ארבע קהילות בארצות הברית בין 1992-2005. מדגם המחקר כלל 2,622 מבוגרים, בגיל ממוצע של 74.4 שנים.

מהנתונים עלה כי רמות גבוהות יותר של חומצות שומן אומגה-שלוש, רב-בלתי-רוויות נקשרו עם סיכון נמוך יותר להזדקנות לא-בריאה, לאחר תקנון רב-משתני. באופן פרטני, רמות גבוהות יותר של EPA (Eicosapentaenoic Acid) ו-DPA (Docosapentaenoic Acid), אך לא רמות גבוהות יותר של DHA (Docosahexanoic Acid) לוו בסיכון נמוך יותר בהיקף של 15% ו-16%, בהתאמה.

החוקרים לא זיהו קשר נראה לעין בין רמות Alpha-Linolenic Acid מצמחים ובין הזדקנות לא-בריאה.

החוקרים כותבים כי במטופלים מבוגרים, רמות מצטברות גבוהות יותר של חומצות שומן אומגה-שלוש, רב-בלתי-רוויות, שמקורן ממאכלי ים (EPA, DPA ו-DHA), EPA ו-DPA (אך לא DHA ממאכלי ים או Alpha-Linolenic Acid מצמחים) נקשרו עם סיכוי גבוה יותר של הזדקנות בריאה.

ממצאי המחקר תומכים בהנחיות להגדלת צריכת חומצות שומן אומגה-שלוש, רב-בלתי-רוויות, בקרב מטופלים מבוגרים.

BMJ. Published online October 17, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה