משפחה

חשיפה במהלך ההיריון לתרופות המשפיעות על מערכות נוירו-טרנסמיטורים מלווה בסיכון מוגבר להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בצאצא (JAMA Psychiatry)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Psychiatry מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה במהלך היריון למרבית התרופות בעלות השפעה על מערכות נוירו-טרנסמיטורים לא נקשרה עם סיכון מוגבר להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין חשיפה במהלך היריון לתרופות בעלות השפעה על מערכות נוירו-טרנסמיטורים ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בצאצא. לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת, אשר כלל ילדים שנולדו בין ינואר 1997 ועד סוף דצמבר, 2007. המשתתפים היו במעקב לזיהוי הפרעות מהספקטרום של אוטיזם עד 26 בינואר, 2015.

מדגם המחקר כלל 96,249 משתתפים (1,405 מקרים, 94,844 ביקורות; גיל ממוצע בתום המעקב של 11.6 שנים). מבין 34 קבוצות התרופות, החוקרים זיהו קשר נומינאלי מובהק סטטיסטית בין חמש קבוצות תרופות עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

מניתוח סטטיסטי עלתה עדות להשפעות אפשריות של מספר האבחנות של האם על הקשר בין חשיפה של הצאצא לתרופה ובין הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. תקנון למשתנה זה לווה בהערכות נמוכות יותר של הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בקרב ילדים שנחשפו לאגוניסטים לקולטנים לקנבינואידים (יחס סיכון של 0.72, p=0.02), אגוניסטים לקולטן Muscarinic Receptor 2 (יחס סיכון של 0.49, p=0.04), אגוניסטים לקולטנים לאופיואידים מסוג ε ו-κ (יחס סיכון של 0.67, p=0.045), או אגוניסטים לקולטן α2c (יחס סיכון של 0.43, p=0.04).

חשיפה לאנטגוניסטים לקולטן Nicotinic Acetylcholine Receptor α לוותה בהערכת סיכון גבוה יותר להפרעות מהספקטרום של אוטיזם (יחס סיכון של 12.94, p=0.03).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים לאישור ממצאים אלו.

JAMA Psychiatry. Published online October 31, 2018

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה