ניתוח כריתת מעי גס עשוי להביא לעליה בסיכון לסוכרת (eLIFE)

חוקרים מדנמרק מצאו כי בחולים לאחר כריתת מעי גס, בפרט הסרה של המעי הגס השמאלי, קיים סיכון מוגבר להתפתחות סוכרת מסוג 2. במאמר שפורסם ב-eLIFE מדווחים החוקרים כי ייתכן והמעי הגס השמאלי תורם לשמירה על משק הסוכר בגוף.

החוקרים כותבים כי המעי הגס כולל מיקרובים ותאים המפרישים GLP-1 (Glucagon-Like Peptide), שני מרכיבים העשויים להשפיע על משק הסוכר בגוף. כעת הם ביקשו לבחון את קיים קשר בין כריתת מעי גס ובין התפתחות סוכרת מסוג 2.

החוקרים זיהו חולים שהשלימו ניתוח כריתה מלאה של המעי הגס, כריתה חלקית של המעי הגס, או כריתה של הרקטום. לכל חולה לאחר כריתת מעי גס הם בחרו 15 ביקורות שלא השלימו ניתוח זה, אשר השלימו ניתוחים אחרים.

בהשוואה לאלו בהם לא בוצעה כריתת מעי גס, בחולים בהם בוצעה הסרה מלאה של המעי הגס (3,793 חולים) תועד יחס סיכון של 1.40 לסוכרת מסוג 2 (p<0.001). יחסי הסיכון המקבילים היו גבוהים יותר לאחר ניתוח כריתת מעי גס ימני (10,989 חולים, יחס סיכון של 1.08, p=0.10), כריתת מעי גס שמאלי (2,513 חולים, יחס סיכון של 1.41, p<0.001) והסרה של הסיגמואיד (13,927 חולים, יחס סיכון של 1.30, p<0.00).

החוקרים כותבים כי אעפ”י שלא הצליחו לתקן למספר ערפלנים אפשריים, מהממצאים עולה כי המעי הגס השמאלי עשוי לתרום לשמירה על משק הסוכר בדם.

eLIFE 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה