משפחה

איגוד ה-ADA פרסם הנחיות מקיפות בנושא סוכרת מסוג 2 בצעירים (Diabetes Care)

בנייר עמדה חדש טוענים מומחים מטעם ה-ADA (American Diabetes Association) כי קיימים הבדלים בפתוגנזה ובמהלך של סוכרת מסוג 2 בין חולים צעירים ומבוגרים, הדורשים גישה שונה לטיפול בצעירים עם מחלה זו, תוך דגש על המרכיב החברתי והטיפול ארוך הטווח בחולים.

לצורך ניסוח נייר העמדה, שישה אנדוקרינולוגים של ילדים ופסיכולוגים סקרו יחד למעלה מ-260 מאמרים, ניירות עמדה של מומחים ומאמרים מדעיים בנושא.

המומחים כותבים כי בילדים ומתבגרים מעל גיל 10 שנים, או אלו שכבר החלו בהתבגרות, יש להשלים בדיקות סקר מבוססות-סיכון, במידה וסובלים מעודף-משקל או השמנת-יתר, המוגדרים כמדד מסת גוף באחוזון 85 ומעלה או 95 ומעלה, בהתאמה.

גורמי סיכון אחרים שיש לקחת בחשבון כוללים היסטוריה אימהית של סוכרת או סוכרת הריונית במהלך ההיריון של הילד; בן משפחה קרוב עם סוכרת מסוג 2; מוצא אפריקאי-אמריקאי, לטיני או רקע אחר, פרט ללבנים; סימנים לעמידות לאינסולין.

החוקרים מציינים כי למרות שהקריטריונים המעבדתיים לאבחנת טרום-סוכרת וסוכרת דומים בצעירים ובמבוגרים, קריטריונים אלו מבוססים על מבוגרים ולכן הרלבנטיות של הגדרות אלו בילדים עדיין אינה ברורה לחלוטין.

עוד הם מוסיפים כי קיימים הבדלים מרכזיים ברגישות לאינסולין ותפקוד תאי ביתא בין מבוגרים וצעירים עם טרום-סוכרת וסוכרת מסוג 2, אשר עשויים לספק הסבר לשאלה מדוע חלק מהצעירים מפתחים סוכרת מסוג 2 עשרות שנים לפני המבוגרים.

מעבר להגדרת היעדים הגליקמיים, הכותבים מדגישים כי כל הצעירים עם סוכרת מסוג 2 ובני המשפחה שלהם צריכים לקבל הדרכה/תמיכה מקיפה בנושא הטיפול בסוכרת, אשר יהיו מותאמים ספציפית לצעירים עם סוכרת מסוג 2, תוך התייחסות לרקע האתני שלהם.

עוד הם קוראים למטפלים לשקול גורמים דוגמת אי-ודאות בנוגע לזמינות מזון, יציבות בבית, חסמים כלכליים ולהעריך מצוקה משנית לסוכרת ובריאות נפשית/התנהגותית בצעירים.

יש לקחת בחשבון את היענות לטיפול והשפעות הטיפול על המשקל בבחירת טיפול תרופתי בחולים בעלי עודף-משקל או השמנת יתר, ובכל הנשים הצעירות בגיל הפוריות יש להשלים ייעוץ בנושא אמצעי מניעה.

הכותבים מדגישים את חשיבות שינוי אורחות חיים בצעירים, תוך דגש על חינוך החולים, שמירה על משקל הגוף, פעילות גופנית, גורמים תזונתיים ופסיכולוגיים. הם מציגים אלגוריתם לטיפול בסוכרת חדשה בצעירים בעלי עודף-משקל, המבוסס על גורמי סיכון רלבנטיים ונועד לסייע בבחירת הטיפול התרופתי המתאים.

Diabetes Care. Published online November 13, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי טיפול ב- Tirzepatide(מאונג’רו) הוביל לשיפור גדול יותר מאינסולין בזאלי בריכוז המוגלובין מסוכרר וערכי סוכר לאחר ארוחה בחולים עם סוכרת מסוג 2, ללא תלות ברמות סוכר לאחר-ארוחה או רמות סוכר בדם בצום טרם התחלת הטיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול ב- Tirzepatide הוביל לאיזון גליקמי טוב […]

  • עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    בחולים עם מחלת כליות כרונית עם רמות אלבומינוריה בטווח התקין עדיין תוארה עליה ליניארית בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית עם עליה ברמות אלבומין בשתן מערכים לא-מדידים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine. מדגם המחקר כלל 1,629 משתתפים משבעה מרכזים בארצות הברית אשר לקחו חלק במחקר הפרוספקטיבי CRIC ואובחנו עם מחלת […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה