משפחה

ניתוח עצב עשוי להשיב את התפקוד בילדים עם נגיף דמוי-פוליו (לידיעה במדסקייפ)

ניתוח העברת עצב בילדים עם שיתוק משנית ל-AFM (Acute Flaccid Myelitis), אשר לא הגיבו לשנה של טיפול רפואי, עשוי לסייע בהשבת התפקוד בחולים אלו, כך מדווחים חוקרים מלוס-אנג’לס. חלק מהחולים הללו חזרו להשתתף בפעילויות ספורט.

ד”ר מיטשל סרויה מלוס אנג’לס ניתח 15 מבין למעלה מ-20 ילדים שנבחנו במרכז הרפואי שלו ובחן את התוצאות בכלל הילדים הללו. מהנתונים לאחר ארבע שנות מעקב עלה כי בכל 15 הילדים הללו חל שיפור בתפקוד בעקבות ההתערבות הניתוחית.

החוקרים דירגו את תפקוד השרירים בסולם של 0-7 נקודות, כאשר מדד אפסי מעיד על התפקוד הגרוע ביותר ומדד של 7 נקודות מעיד על התפקוד הטוב ביותר. הם מצאו כי המספרים עלו לאחר ההתערבות הניתוחית בילדים אלו. לאורך המעקב אחר 12 מבין 15 הילדים זוהה שיפור ממוצע במדדים של 1+ בכתף, 2+ במרפק ו-2.5+ בכף היד ושורש כף היד.

חשוב מכך, החוקרים ניסו לבחון אם ניתן לנבא  אילו חולים הינם בעלי הסיכוי הגבוה ביותר ליהנות מהתועלת של ניתוח העברה עצבית. הם השוו את מדדי כוח השרירים בתחילת המחקר ולאחר שלושה חודשים מהופעת השיתוק בכדי להבחין בין חולים עם החלמה ספונטאנית ואלו בהם סיכוי גבוה יותר לדרישה לניתוח.

הילדים בהם סיכוי גבוה יותר לתוצאות טובות באופן ספונטאני היו אלו בהם תועדה הכפלה של המדדים לאחר שלושה חודשים. לכן, אם המדד המשולב השתפר מ-15 ל-30, לדוגמא, אזי הצפי היה כי הם יתאוששו ללא צורך בהתערבות ניתוחית.  עם זאת, באלו עם מדדים שנותרו ללא שינוי או עם שיפור קל בלבד תועד סיכוי גבוה לדרישה להתערבות ניתוחית.

כאשר החוקרים בחנו את הקבוצה לאחר 9 חודשים, 12 חודשים, או 15 חודשים, הם מצאו כי לא חל שיפור ספונטאני במצבם. הם מדגישים כי אין הדבר אומר כי הם לא ימשיכו להתאושש לאחר שלושה חודשים, אלא שההחלמה תהיה לא-מלאה (ללא התערבות ניתוחית).

החוקרים מדגישים כי לא מדובר רק בשיפור של המדדים, שכן תועד גם שיפור ניכר בפעילויות היומיומיות.

קיים הבדל בהיקף החזרה לתפקוד של הילדים. באלו שהיו משותקים לפרק זמן קצר יותר ואלו בהם העצבים שנתרמו היו חזקים יותר, תועדה נטיה לתוצאות טובות יותר.

החוקרים מציינים כי ניתוחי העברת עצב אינם מושלמים, לא מדובר בפרוצדורה הפועלת כנגד הזיהום הנגיפי ואין נסיגה מלאה של ה-AFM. עם זאת, בילדים בהם לא חל שיפור עם טיפול רפואי קונבנציונאלי, ניתוח זה עשוי להיות הסיכוי הטוב ביותר להביא לשיפור תפקודי.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

  • הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת טיפולים בעלי יעילות גבוהה המשפיעים על תנועת תאי מערכת החיסון, דוגמת Natalizumab (טייסברי) או Fingolimod (גילניה), מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתלקחות בקשישים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. עם זאת, הפסקת טיפולים המפחיתים ספירת תאי B, דוגמת טיפול כנגד CD20, אינו מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות המחלה. מחקר העוקבה התצפיתי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה