משפחה

מזרקי EpiPen פחות יעילים לאחר חשיפה לטמפרטורה גבוהה (J Allergy Clin Immunol In Practice)

אפינפרין

מזרקים המכילים אפינפרין ונועדו לשימוש בשעת חירום, דוגמת מזרקי EpiPen, עשויים להיות פחות יעילים לאחר חשיפה לחום ולכן אין להשאיר אותם במכונית ביום חום, כך מזהירים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice.

לצורך המחקר, החוקרים רכשו 12 מזרקי EpiPen Senior מאותו מקבץ להבטחת עקביות. הם חילקו תשעה מזרקים והניחו אותם בתא הכפפות, תא הנוסעים או במטען של רכב שחנה באזור ללא עצים. שלושת המזרקים האחרים אוחסנו בחדר ממוזג וחשוך, בטמפרטורה קבועה.

לאחר חצי יום, החוקרים אספו את המזרקים מהמכונית וקיררו אותם לטמפרטורת החדר לפני שבחנו את התכולה שלהם. הם מצאו כי הריכוז של אפינפרין במזרקים האוטומטיים פחת ב-3.3% בדגימות שהוצבו במטען, ב-13.3% באלו שהונחו בתא הנוסעים וב-14.3% במזרקים שהונחו בתא הכפפות.

מרבית ההנחיות ממליצות על מתן 0.3 או 0.5 מ”ג של אפינפרין כמינון ראשוני במבוגרים. מאחר ובמזרקי EpiPen Senior מינון כולל של 0.3 מ”ג, כל ירידה בריכוז החומר הפעיל מובילה למינון הנמוך מזה המומלץ.

המזרקים שהונחו בתא הכפפות היו חמים במיוחד למגע כאשר נאספו לאחר חצייום. הדבר נובע מכך שמדובר בחלל סגור, שככל הנראה מונע פיזור של החום, גם כאשר הטמפרטורה מסביב מתחילה לרדת.

באופן פרדוקסאלי, אפינפרין בריכוזים נמוכים עשוי להחמיר אנאפילקסיס, אך החוקרים מציינים כי הירידה שתועדה לאחר אירוע חשיפה יחיד לחום במחקר הנוכחי אינה צפויה להביא להשפעה זו.

מהחברה נמסר כי בעוד שהם לא היו מעורבים במחקר, הממצאים עולים בקנה אחד עם ההנחיות לאחסון מטעם ה-FDA, לפיהן יש לאחסן את המזרקים האוטומטיים בטמפרטורה של 20-25 מעלות צלזיוס.

J Allergy Clin Immunol In Practice 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה