משפחה

עדויות חדשות תומכות בבטיחות הטיפול ב- Tofacitinibבחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Arthritis Rheum)

מנתונים חדשים עולה כי אין הבדל משמעותי בסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) אשר טופלו ב-Tofacitinib (קסלג’אנז) ואלו שטופלו במעכבי TNF (Tumor Necrosis Factor).

החוקרים כותבים כי מאז אישור Tofacitinib בשנת 2012, חלה עליה בפופולאריות הטיפול הפומי בחולים אלו וכעת התרופה מאושרת גם לחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית וקוליטיס כיבית. עם זאת, לאור מיעוט נתונים לאחר-שיווק עם תרופות אלו, פרופיל הבטיחות של התרופה לא היה מובן היטב.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי עם Tofacitinib לעומת מעכב TNF בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית. הם התמקדו בחולים שהחלו טיפול ב- Tofacitinib או מעכב TNF בין 2012-2016, עם נתונים זמינים במאגרי Medicare או Truven MarketScan. המשתתפים היו במעקב עד להפסקת הטיפול, החלפת הטיפול, הפסקת כיסוי ביטוחי או החלטה אדמיניסטרטיבית. התוצא העיקרי היה תרומבואמבוליזם ורידי, אשר כלל אבחנות של תסחיף ריאתי או פקקת ורידים עמוקים.

החוקרים זיהו 34,074 חולים עם דלקת מפרקים שגרונית ממאגר Truven (גיל ממוצע של 50 שנים) ו-17,086 חולים ממאגר Medicare (גיל ממוצע של 71 שנים); מבין אלו, 5.6% ו-5.8% מהחולים, בהתאמה, החלו טיפול ב- Tofacitinib. שיעורי ההיארעות עמדו על 0.60 ל-100 שנות-אדם במאגר Truven ועל 0.34 ל-100 שנות-אדם במאגר Medicare.

יחסי הסיכויים לתרומבואמבוליזם ורידי עם Tofacitinib לעומת מעכבי TNF לא היו מובהקים סטטיסטית בשני המדגמים, עם יחס סיכויים של 1.12 (0.45-2.31) במדגם Truven ושל 0.92 (0.76-1.11) במדגם Medicare. משילוב הנתונים משני המדגמים שוב עלה כי אין הבדל מובהק סטטיסטית בסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי עם Tofacitinib לעומת מעכבי TNF.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הופעת תרומבואמבוליזם ורידי לא הייתה נפוצה מאוד בקרב חולים עם דלקת מפרקים שגרונית, אשר החלו טיפול ב- Tofacitinib או מעכב TNF. מהנתונים עלה מספרית תועד מספר רב יותר של אירועים אלו בקרב מטופלים ב- Tofacitinib, אך ניתוח סטטיסטי לא הדגים הבדל מובהק סטטיסטית בסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי עם Tofacitinib לעומת מעכבי TNF.

Arthritis Rheum 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה