משפחה

מה בין צריכת אלכוהול ובין הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום על-פי הרקע האתני? (Am J Epidemiol)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי הקשר בין צריכת אלכוהול ובין סיכון ומגבר לסרטן מעי גס תלוי במספר משתנים, כולל הגזע/הרקע האתני, אורחות חיים, סוג המשקה האלכוהולי ואתר הגידול.

מטרת החוקרים הייתה לבחון את הקשר בין צריכה אלכוהול ובין הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום בהתאם למוצא/גזע, כמו גם מין, גורמים הקשורים באורחות חיים, סוג המשקאות האלכוהוליים והאתרים האנטומיים של הגידול. הם בחנו את הנתונים אודות 190,698 משתתפים שחורים, יפנים-אמריקאים, ילידי הוואי, לטינים ולבנים בהוואי וקליפורניה במחקר Multiethnic Cohort Study, עם 4,923 מקרים במהלך 16.7 שנות מעקב (1993-2013).

מניתוח סטטיסטי רב-משתני עלה כי יחס הסיכון עמד על 1.16 עם צריכת אלכוהול בהיקף של 15.0-29.9 גרם/יום ועל 1.28 עם צריכה של 30.0 גרם/יום ומעלה בקרב גברים ויחס סיכון זה עמד על 1.06 ועל 1.15, בהתאמה, בקרב נשים, בהשוואה לאלו שלא שתו אלכוהול (p=0.074). הממצאים הצביעו על סיכון מוגבר בקרב ילידי הוואי, יפנים אמריקאים, לטינים ולבנים ובקרב אלו עם מדד מסת גוף של מתחת ל-25.0 ק”ג למטר בריבוע, אלו שמעולם לא השתמשו בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים ונבדקים עם צריכה מעטה יותר של סיבים תזונתיים וחומצה פולית.

צריכה של בירה ויין, אך לא ליקר, נקשרה בקשר חיובי עם הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום. הקשר היה בולט יותר עם גידולים של הרקטום והמעי הגס השמאלי, בהשוואה לגידולים של המעי הגס הימני.

ממצאי המחקר מעידים כי הקשר החיובי בין צריכת אלכוהול ובין סרטן מעי גס ורקטום משתנה בהתאם לגזע/רקע אתני, אורחות חיים, סוג המשקה האלכוהולי ואתר אנטומי של הגידול.

Am J Epidemiol. 2019;188(1):67-76. 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה