רמות ויטמין D נמוכות מלוות ברמות סוכר גבוהות יותר בדם (Menopause)

ויטמין D משחק תפקיד חשוב במטבוליזם של העצם ונקשר עם יתרונות קליניים שונים, כולל הפחתת עקה חמצונית ושיפור תפקוד חדר שמאל בחולי אי-ספיקת לב. ה-AACE (American Association of Clinical Endocrinologists) תומך ביעד רמות ויטמין D של 30-50 ננוגרם/מ”ל במרבית החולים כטווח אופטימאלי. כעת, מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Menopause עולה קשר בין רמות נמוכות של ויטמין D ובין רמות סוכר גבוהות יותר.

בעבר, מחקרים קודמים זיהו קשר בין רמות גבוהות יותר של ויטמין D בדם ובין סיכון מופחת להתפתחות סוכרת מסוג 2. הקשר בין רמות ויטמין D ובין איזון טוב יותר של רמות הסוכר בדם עשוי לנבוע מהשפעה של הוויטמין על הרגישות לאינסולין ועל תפקוד תאי ביתא בלבלב.

כעת, הם ביקשו להעריך את הקשר האפשרי בין רמות מספקות של וויטמין D ובין רמות הסוכר בדם ולצורך כך, השלימו מחקר חתך שכלל 680 נשים, בגילאי 35-75 שנים, אשר השלימו דגימות דם בצום להערכת רמות ויטמין D וסוכר בדם.

החוקרים מדווחים כי הריכוז הממוצע של סוכר בצום עמד על 105 מ”ג/ד”ל (טווח 26-401 מ”ג/ד”ל). ריכוז וויטמין D בצום היה מתחת לטווח המומלץ של 30 ננוגרם/מ”ל ב-65% מהנשים ומתחת ל-20 ננוגרם/מ”ל ב-26% מהן. ניתוח סטטיסטי הצביע על קשר חיובי בין רמות ויטמין D של מתחת ל-30 ננוגרם/מ”ל או רמות מתחת ל-20 ננוגרם/מ”ל ובין רמות סוכר בדם של 100 מ”ג/ד”ל ומעלה (יחס סיכויים של 1.29 ושל 1.25, בהתאמה).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין ריכוז נמוך של ויטמין D בדם ובין רמות סוכר גבוהות בדם.

Menopause: The Journal of The North American Menopause Society, Jan. 18, 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה