צריכת פירות וירקות עשויה לשפר את הבריאות הנפשית (Soc Sci Med)

התועלת הגופנית של צריכת פירות וירקות מוכחת היטב, אך ממחקר חדש עולה כי צריכה רבה יותר של מזונות אלו מלווה גם בשיפור הבריאות הנפשית ותחושת הרווחה. ממחקר חדש מבריטניה, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Social Science and Medicine, עולה כי הגברת צריכת פירות וירקות לוותה בשיפור הבריאות הנפשית בטווח הקצר.

החוקרים ביקשו לבחון את הקשר בין צריכת פירות וירקות ובין תחושת הרווחה והבריאות הנפשית, על-בסיס נתונים ממחקר מבריטניה. הם אספו נתונים משלושה גלים של סקר UK Household Longitudinal Survey בין 2010-2017. הם גם לקחו בחשבון ערפלנים דוגמת דיאטה, מצב בריאות ואורחות חיים. שאלון GHQ-12 (General Health Questionnaire) שימש להערכת תחושת הרווחה והבריאות הנפשית.

מהנתונים עלה כי מרבית המשתתפים בסקרים אלו אכלו פחות מהסף המומלץ של חמש מנות פירות וירקות ביום. ממצא זה תואם לנתונים ממחקרים קודמים.

מניתוח הנתונים עלה כי ככל שהגדילו את צריכת הפירות והירקות, כך המצב הנפשי ותחושת הרווחה היו טובים יותר. תוספת מנה אחת של פירות וירקות ביום הובילה לעליה של 0.133 יחידות במדד הבריאות הנפשית. מכאן עולה כי התועלת מבחינת הבריאות הנפשית דומה לשמונה ימים נוספים של הליכה במשך לפחות עשר דקות בכל חודש.

מעבר לבחינת ההשפעה של כמות צריכת פירות וירקות על הבריאות הנפשית, החוקרים גם בחנו את הקשר בין תחושת הרווחה ובין תדירות צריכת פירות וירקות בשבוע סטנדרטי. ממצאים אלו הצביעו על תוצאות דומות: תדירות גבוהה יותר של צריכת פירות וירקות במדדי הבריאות הנפשית היו גבוהים יותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאים אלו מספקים עדויות נוספות התומכות ביתרונות צריכת פירות וירקות, להן השפעה חיובית גם על הבריאות הנפשית, מעבר להשפעות החיוביות המוכרות על הבריאות הגופנית.

Soc Sci Med. Published online January 7, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה