משפחה

חשיפה מוקדמת לבוטנים עשויה להפחית את הסיכון לאלרגיה לבוטנים בשלב מאוחר יותר (Pediatrics)

עדויות חדשות מעידות כי חשיפה מוקדמת של יילודים לבוטנים מפחיתה את הסיכון להתפתחות אלרגיה לבוטנים, כך עולה מדו”ח מטעם ה-American Academy of Pediatrics. מדובר בעדכון של דו”ח ה-AAP משנת 2008, אשר מצא כי אין נתונים מספקים בכדי לתמוך בהשפעה מגנה של כל התערבות תזונתית על התפתחות מחלות אטופיות.

לדברי המומחים, למרות שלמחלות אטופית יש בסיס גנטי ברור, גורמים סביבתיים, כולל הזנה מוקדמת של היילודים, עשויים להשפיע רבות על התפתחות מחלות אטופיות. לאור זאת, קיים עניין רב בגישות הנוגעות לחשיפה מוקדמת למוצרי מזון והיכולת למנוע התפתחות מחלות אלו.

המומחים מדגישים כי בדומה לדו”ח הקודם, גם הנתונים הזמינים בשלב זה עדיין מוגבלים בכדי לקבוע מסקנות מוצקות אודות היבטים שונים של מניעת מחלות אטופיות דרך שינויים תזונתיים.

העדויות הנוכחיות אינן תומכות בהשפעה של הגבלה תזונתית אימהית במהלך ההיריון או ההנקה. למרות שיש עדויות לפיהן הנקה בלבד במשך 3-4 חודשים הפחיתה היארעות אקזמה במהלך השנתיים הראשונות לחיים, אין יתרונות בטווח הקצר או הארוך להנקה בלבד מעבר ל-3-4 חודשים למניעת מחלות אטופיות.

העדויות כעת מציעות כי הנקה למשך לפחות 3-4 חודשים מספקת הגנה מפני צפצופים במהלך השנתיים הראשונות לחיים ויש עדויות לפיהן הנקה ממושכת יותר מגנה מפני אסתמה גם לאחר גיל חמש שנים.

לא ניתן להסיק מסקנות אודות חשיבות הנקה במניעת או דחיית הופעת אלרגיות ספציפיות למוצרי מזון. אין הוכחות כי דחיית חשיפה למוצרי מזון אלרגניים, כולל בטנים, ביצים ודגים, מעבר לגיל 4-6 חודשים, מסייעת במניעת מחלות אטופיות. למעשה, כעת יש עדויות לפיהן חשיפה מוקדמת לבוטנים עשויה למנוע אלרגיה לבוטנים.

המומחים כותבים כי ניתן לחשוף יילודים עם אקזמה בדרגה קלה או מתונה לבוטנים כבר בגיל שישה חודשים, וביילודים ללא היסטוריה של אקזמה או אלרגיה למזון, ניתן להתחיל בחשיפה לאחר גיל שישה חודשים, בהתאם להחלטת המשפחה.

Pediatrics 2019; 143 (4)

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה