דיכאון מלווה בסיכון מוגבר לאירועים מוחיים (מתוך כנס ה-ANA)

מנתוני מחקר NOMAS MRI-Sub-Study (Northern Manhattan Study), שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology, עולה כי קשר אפשרי בין נוכחות מספר רב של תסמיני דיכאון ובין סיכון מוגבר לאירועים מוחיים. החוקרים מצאו כי בקרב משתתפים עם תסמיני דיכאון תועד סיכון מוגבר משמעותית להיארעות אירוע מוחי, בהשוואה לאלו ללא סימני דיכאון.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,104 משתתפים, בגיל ממוצע של 70 שנים, ללא עדות לאירוע מוחי בבדיקת MRI בתחילת המחקר. הם בחנו את תסמיני הדיכאון על-בסיס סולם CES-D (Center for Epidemiologic Studies Depression Scale) והגדירו מדד תסמינים מוגבר בנוכחות 16 נקודות ומעלה.

המשתתפים היו במעקב לאורך חציון של 11 שנים והחוקרים חישבו את יחס הסיכון להיארעות אירוע מוחי איסכמי לאחר תקנון לגיל, מין, מוצא/גזע, שנות השכלה, הרגלי עישון, פעילות גופנית בדרגה בינונית-עד-מאומצת, צריכת אלכוהול, סוכרת ויתר לחץ דם.

תסמיני דיכאון מוגברים זוהו ב-198 משתתפים (18%). במהלך המעקב, 101 משתתפים פיתחו אירוע מוחי, מהם 87 אובחנו עם אירוע מוחי איסכמי. כאשר החוקרים בחנו את הנתונים, הם מצאו כי ההיארעות המצטברת של אירוע מוחי מכל-סוג עמדה על 14% והיארעות מצטברת של אירוע מוחי איסכמי עמדה על 13%.

במודלים מתוקנים, בקרב משתתפים עם תסמיני דיכאון מוגברים תועד סיכון מוגבר משמעותית לאירוע מוחי איסכמי (יחס סיכון של 1.75). כל עליה של חמש נקודות בסולם CES-D לוותה בעליה של 12% בסיכון לאירוע מוחי איסכמי.

החוקרים מסבירים כי המנגנון בבסיס הקשר הנ”ל הוא מורכב, כאשר דיכאון עשוי להיות גורם סיכון לאירוע מוחי איסכמי או שייתכן כי חולים עם דיכאון נתקלים במכשולים בכל הנוגע לקבלת טיפול רפואי.

מתוך כנס ה-ANA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה