משפחה

פרופ’ שוקי שמר, יו”ר אסותא מרכזים רפואיים בטקס Best Digital Awards 2019: ”בסופו של דבר, זקנה שמושפלת במסדרון בית החולים ושוכבת בפרוזדור ללא פרטיות, זה בלתי מתקבל– אפשר לתת רפואה אחרת ואמפטית.”

את הדברים אמר פרופ’ שמר במעמד קבלת אות ההערכה על הישגים ביישום טרנספורמציה דיגיטלית.
עשרות מנכ”לים, סמנכ”לי חדשנות ודיגיטל, ובכירים מהחברות המובילות במשק השתתפו הבוקר (1/4) בכנס מצטייני הדיגיטל Best Digital Awards בהובלת אנשים ומחשבים וחברת הייעוץ האסטרטגי שטראוס אסטרטגיה במשרדי AWS. את הטקס הנחה פלי הנמר, על כס השיפוט ישבו שבע שופטות, ובראשן ליאת דין-טולדנו, יו”ר ועדת הבחירה – סמנכ”לית דיגיטל, דאטה וחדשנות, בשטראוס אסטרטגיה, יחד עמה דינה נבות סמנכ”לית ומנהלת חטיבת שיווק ופיתוח עסקי של בנק מזרחי-טפחות, טניה טלמון סמנכ”לית דיגיטל, דאטה ופיתוח עסקי של ישראכרט, טוני כהן סמנכ”לית שיווק ודיגיטל של מכבי שירותי בריאות, אורלי שטרן יצחקי סמנכ”לית דיגיטל וחדשנות של מנורה מבטחים, רונית פטר, סמנכ”לית פיתוח מוצרים וחדשנות של מימון ישיר, דפנה גוטשלק סמנכ”לית שיווק ודיגיטל של אמדוקס. את האירוע פתח אבנר שטראוס, מנכ”ל שטראוס אסטרטגיה, שהציג לקחים ותובנות שנלמדו ממסעות החדשנות והטרנספורמציה הדיגיטלית של 9 ארגונים מובילים ממגזרים שונים במשק.
אות ההערכה על הישגים ביישום טרנספורמציה דיגיטלית הוענק לפרופ’ שוקי שמר, יו”ר אסותא מרכזים רפואיים, ולמרב טואף-קרוק, מנהלת פיתוח דיגיטל באסותא, על יוזמה פרואקטיבית, תפיסה פרגמטית, מנהיגות וגישה חסרת פשרות למימושו של חזון עסקי-דיגיטלי מוביל בעולם הבריאות, תוך התמודדות עם מערכת מאתגרת, הדורשת שינוי תפיסות מיושנות ושמרניות, לצד יישום מתודה ניהולית חדשנית וארכיטקטורה יישומית-טכנולוגית פורצת דרך. “ב 2006 נתמניתי להיות יו”ר אסותא- בי”ח קטן בז’בוטינסקי ת”א ללא מערכת מחשוב בסיסית כלל.  בנינו בי”ח גדול פי 6 ברמת החייל. עם המעבר לבי”ח מודרני, היה ברור שיש צורך במהפכה מיחשובית, עם מערכות מידע קליניות מערכות ERP וכיו”ב”, אמר פרופ’ שמר בפתח דבריו.
“בסופו של דבר, זקן או זקנה שמושפלים במסדרון בית החולים ושוכבים בפרוזדור ללא פרטיות, זה בלתי מתקבל יש צורך אמיתי לעבור לשיטה אחרת . אפשר לתת רפואה אחרת ואמפטית, בה מכבדים את האדם ושומרים על צניעותו”, אמר פרופ’ שמר במעמד קבלת האות. “הרפואה כיום הופכת יותר ויותר מותאמת אישית, עם אפשרות לאסוף  נתוני גוף- אדם הוא למעשה מה שהנתונים המספריים והמדדים מספרים עליו”, ציין. “אנחנו עוברים לעולם לביש, עם משקפיים חכמים, תרופות חכמות וכיו”ב. אלו מאפשרים לקבל נתונים על הגוף ועל המטופל”, פירט. “כך, למשל, הטכנולוגיה מאפשרת כיום ניטור מרחוק של חולים סכרתיים. הניטור של המדדים המתקבלים באמצעות סנסורים, מאפשר במקרה הזה להציל חיים ולשמור על המטופל הסכרתי מאוזן”, הסביר. “זאת ועוד. האפשרות להעניק פתרונות מרחוק, מאפשר לעבוד עם מחסור חמור ומתמיד בכ”א- ברופאים מומחים. כך, למשל, פתולוגיה דיגיטלית מסייעת לפתור את בעיית המחסור במומחי פתולוגיה, תוך מקסום עבודת הרופאים הקיימים באמצעות “טלה-פתולוגיה”. זו רפואה מרחוק, כאשר הפענוח דומה לפענוח תצ”א (צילומי אוויר)”, אמר.
את האירוע חתמה הרצאה של פרופ’ ורדה שלו, מנהלת מכון המחקר והחדשנות של מכבי ומוריס קהאן, שהרצתה על עתיד החיזוי וה AI ברפואה והיישום המתקדם במסגרת השירותים שמכבי שירותי בריאות מעניקה למבוטחיה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה