משפחה

תוצאות מבטיחות לאמצעי מציאות מדומה להקלה על חרדה לפני ניתוח בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (מתוך כנס ה-Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons עולה כי חשיפה של חולים המיועדים לניתוח סרטן מעי גס ורקטום לחוויה של מציאות מדומה, אשר מכינה אותם לצפי במהלך הניתוח וההחלמה, מובילה להפחתת רמות החרדה לפני הפרוצדורה.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 27 חולים לקבוצת מציאות מדומה ו-38 חולים חולקו לקבוצת ביקורת (גיל ממוצע של 68 שנים, 34% נשים). החולים צפו בתוכנת המציאות המדומה במשך כ-16.5 דקות. חווית המציאות המדומה כללה הדגמה של תנאי בית החולים, כולל המחלקה הכירורגית, חדרי ניתוח וחדר התאוששות לאחר-ניתוח, כולם היו דומים לתנאים הקיימים בבית החולים המיועד בברצלונה.

חווית המציאות המדומה כללה צעדים מרכזיים בהליך ניתוחי, כפי שהסביר הצוות המטפל. חרדה נבחנה על-בסיס שאלוני STAI (State-Trait Anxiety Inventory) ו-HAD (Hospital Anxiety and Depression Scale).

מהנתונים עלה כי בקרב משתתפים בקבוצת המציאות המדומה, מדדי HAD-D (HAD-Depression) הממוצעים עמדו על 2.40 נקודות, בהשוואה למדדי בסיס שעמדו בממוצע על 3.20 (P=0.061). ממוצע מדדי HAD-A (HAD-Anxiety) עמדו על 6.45 לאחר ההתערבות, כאשר הממוצע בתחילת המחקר עמד על 7.10 (p=0.25).

מדד STAI-A/T הממוצע לאחר התערבות מציאות מדומה עמד על 18.35, כאשר המדד הממוצע בתחילת הדרך עמד על 21.40 (P=0.036). מדד STAI-A/S הממוצע עמד על 17.50 לאחר ההתערבות, בהשוואה למדד ממוצע של 19.85 בתחילת המחקר (p=0.26).

החוקרים לא זיהו הבדלים בגיל או מגדר בין המשתתפים. למרות שמרבית ההשוואות לפני לעומת אחרי הניתוח לא היו מובהקות סטטיסטית, נראה כי למציאות מדומה תוצאות מבטיחות במקרים אלו. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בכדי לאשר את התועלת של טכנולוגיה זו.

מתוך כנס ה-Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה