משפחה

האם תוספים תזונתיים עשויים להפחית את הסיכון לתמותה? (Annals of Internal Medicine)

באוכלוסיה הכללית, נטילת תוספים תזונתיים לא לוותה בהפחתת הסיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם או מחלות ממאירות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Annals of Internal Medicine.

החוקרים כותבים כי חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת דרך דיאטה בריאה ולא להתבסס על תוספים. חריג יחיד הוא ליקופן, אשר נקשר עם סיכון מופחת לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם ומחלות ממאירות. מנגד, יש גם עדויות לפיהן נטילת תוספים עשויה להיות מסוכנת, כאשר מינון גבוה של תוספי סידן נקשר עם סיכון מוגבר לתמותה עקב ממאירות.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות שימוש בתוספים תזונתיים במהלך 30 הימים האחרונים בקרב 30,899 מבוגרים שלקחו חלק בשישה מחזורי סקרי NHANES (National Health and Nutrition Examination Surveys) בין השנים 1999-2000 ו-2009-2010.

משתתפים שנטלו תוספי תזונה היו מבוגרים יותר, בהשוואה לאלו שלא נטלו תוספים אלו (גיל ממוצע של 50.7 שנים, בהשוואה ל-42.8 שנים, בהתאמה). למעלה ממחצית מהמשתתפים (51.2%) דיווחו כי נטלו תוספי תזונה במהלך 30 הימים האחרונים ו-38.3% דיווחו על נטילת תוספי מולטי-ויטמינים ומינראלים. הוויטמינים הנפוצים בשימוש כללו ויטמין C (40.3% מהמשתתפים), ויטמין E (38.6% מהמשתתפים) וויטמין D (37.6% מהמשתתפים). המינראלים הנפוצים כללו סידן (38.6%), אבץ (34.5%) ומגנזיום (33.3%).

במהלך חציון מעקב של כשש שנים תועדו 3,613 מקרי תמותה, כולל 945 מקרי תמותה קרדיווסקולארית ו-805 מקרי תמותה עקב ממאירות. שימוש אי-פעם בתוספים לא נקשר עם תמותה.

צריכה הולמת או גבוהה מהמומלץ של וויטמין A, וויטמין K, מגנזיום, אבץ ונחושת, נקשרה עם סיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה או תמותה עקב מחלות לב וכלי דם, אך הקשר היה מוגבל לצריכת חומרי התזונה ממקורות מזון. לאחר ניתוח רב-משתני, החוקרים לא זיהו קשר בין תוספי התזונה, למעט ליקופן, ובין סיכון מופחת לתמותה. נטילת ליקופן לוותה בירידה של 18% בסיכון לתמותה מכל-סיבה ולירידה בהיקף של 54% בסיכון לתמותה עקב ממאירות.

כאמור, צריכה מופרזת של סידן לוותה בסיכון מוגבר לתמותה עקב ממאירות (יחס סיכון מתוקן של 1.62, רווח בר-סמך 95% של 1.07-2.45) ונראה היה כי הקשר מוגבל לצריכת סידן עקב תוספים (באלו שנטלו תוספי סידן במינון 1,000 מ”ג/יום ומעלה, בהשוואה לאלו שלא נטלו כלל תוספי סידן תועד יחס סיכון של 1.53, רווח בר-סמך 95% של 1.04-2.25).

החוקרים מדגישים כי הממצאים אמורים לאוכלוסיה הכללית, ואינם תקפים למטופלים עם חסרים תזונתיים.

Annals of Internal Medicine

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה