אחד מכל חמישה ילדים לא שותה מים במהלך היום (JAMA Pediatrics)

חמישית מהילדים והמבוגרים הצעירים בארצות הברית מדווחים כי אינם שותים מים ביום נתון וכי הם צורכים כמות כמעט גדולה כפליים של קלוריות ממשקאות ממותקי-סוכר, בהשוואה לאלו ששותים מים, כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 8,4000 ילדים ומבוגרים צעירים, אשר לקחו חלק בסקרי NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) בין השנים 2011-2016 והשלימו שאלוני תזונה. מבין אלו, 51.1% היו בנים, הגיל הממוצע של המשתתפים עמד על 10.6 שנים.

ביום נתון, 79.9% מהמשתתפים דיווחו כי שתו מים רגילים. החוקרים מדווחים כי זיהו קשר בין אי שתיית מים במהלך היום ובין צריכה של 92.9 קילו-קלוריות ו-4.5% יותר קלוריות ממשקאות ממותקי-סוכר באלו בגילאי 2-19 שנים, לאחר תקנון למשתנים סוציו-דמוגרפיים.

החוקרים כותבים כי על רופאים לדעת כי ילדים שאינם שותים מים רגילים (מים מברז או מבקבוק) צרכו כמות גדולה כמעט כפליים של קלוריות עם אחוז קלוריות ממשקאות ממותקי סוכר שהיה גבוה כפליים, בהשוואה לילדים ששתו מים.

צריכת קלוריות ממשקאות ממותקי-סוכר הייתה גבוהה יותר משמעותית בקרב לבנים לא-היספאנים (237.4 לעומת 114.9 קילו-קלוריות), שחורים לא-היספאנים (218.1 לעומת 124.9 קילו-קלוריות) וילדים היספאנים (176.1 לעומת 115.3 קילו-קלוריות) שדיווחו כי לא שתו מים, בהשוואה לאלו ששתו מים במהלך היום.

צריכה קלוריות ממשקאות ממותקי-סוכר הייתה גם כן גבוהה יותר משמעותית בקרב אלו שלא שתו מים, בהשוואה לאלו ששתו מים, בכל קבוצות הגיל (2-5 שנים, 92.8 לעומת 46.4 קילו-קלוריות; 6-11 שנים, 183.3 לעומת 95.4 קילו-קלוריות; 12-19 שנים, 288.4 לעומת 155.4 קילו-קלוריות).

על ילדים לשתות מים כל יום. כאשר אינם שותים מים, הם נוטים יותר לצרוך כמות גדולה יותר של משקאות ממותקי-סוכר ולהגיע למצב בו למעלה מ-10% מצריכת הקלוריות היומית שלהם מקורה ממשקאות אלו. צריכת משקאות ממותקי-סוכר נקשרה עם השלכות רפואיות רבות, דוגמת עליה במשקל, עששת וסוכרת מסוג 2.

החוקרים מזהירים כי לא ניתן לקבוע סיבתיות על-סמך סקרים אלו. עם זאת, הם מסכמים כי חשוב להבטיח כי לכולם תהיה גישה בטוחה למים נקיים.

JAMA Pediatrics. Published online April 22, 2019

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

אמנם מדובר בנתונים מארה”ב אבל סביר להניח שהמצב בארץ אינו בהכרח שונה מהותית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה  (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מטרת מחקר זה, שפורסם בעת האחרונה במגזין הנחשב Lancet, הייתה לבדוק את הקשר ארוך הטווח בין תכונות תאבון בגיל צעיר לבין התפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות. המחקר נעזר בכלִי מדידה מְתוּקָף, שאלון הרגלי האכילה בילדים, ה-Child Eating Behavior Questionnaire  (CECQ), ובעוקְבוֹת משתי מדינות – הולנד ובריטניה.   שכיחותן של הפרעות האכילה עולה והטיפול […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה