משפחה

מעט מטופלים בסיכון-גבוה דנים עם הרופא המטפל בנושא בדיקות סקר לסרטן ריאות (Cancer Epidemiol Biomarkers Prev)

מספר קווים מנחים ממליצים לרופאים לדון ביתרונות והחסרונות של בדיקות סקר לסרטן ריאות במטופלים בסיכון-גבוה, אך דיונים אלו אינם נפוצים ומתרחשים בתדירות נמוכה מאוד, כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו בכתב העת Cancer, Epidemiology, Biomarkers & Prevention. יתרה מזאת, כאשר דיונים אלו אכן התרחשו, לא הייתה להם השפעה על ניסיון המטופל להפסיק לעשן.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בדיקות סקר לסרטן ריאות מומלצות למטופלים בגילאי 55-80 שנים, מעשנים פעילים, עם היסטוריית עישון של 30 שנות-חפיסה, או מעשנים לשעבר אשר הפסיקו במהלך 15 השנים האחרונות.

מנתוני מאגר HINTS (Health Information National Trends Survey) עלה כי 8.7% מהמעשנים הפעילים דיווחו כי דנו בנושא בדיקות סקר לסרטן ריאות עם הרופאים שלהם בשנת 2017, בהשוואה ל-12% בשנת 2012. באוכלוסיה הכללית מדובר היה בשיעורים של 6.7% מהמשיבים בשנת 2012, 4.2% מאלו שלקחו חלק בסקר בשנת 2014 ו-4.3% מהמשתתפים בשנת 2017.

בקרב מעשנים פעילים בגילאי 55-74 שנים תועד הסיכוי הגבוה ביותר לקחת חלק בדיונים אלו עם הרופא בשנת 2012 (26.8%). אלו מעל גיל 74 שנים קיבלו ייעוץ בשכיחות הגבוהה ביותר בנושא בדיקות סקר לסרטן ריאות בשנים 2014 ו-2017.

יתרה מזאת, כאשר דיונים אלו בנושא בדיקות סקר אכן התקיימות, לא היו להם השפעות על ניסיונות המטופלים להפסיק לעשן (p>0.05).

החוקרים כותבים כי ממצאים אלו, בשילוב עם תוצאות מחקרים קליניים אחרים שהצביעו על מגמה דומה, מעידים כי דיונים פשוטים בין רופאים ומטופלים אודות בדיקות סקר לסרטן ריאות בלבד עשויים שלא להספיק בכדי לעודד מעשנים פעילים לשנות את הרגליהם.

Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה