משפחה

משלב Spironolactone עם Patiromer מפחית את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (מתוך כנס ה-NKF)

משלב Spironolactone (אלדקטון) עם Patiromer עשוי לסייע לחולים עם יתר לחץ דם עמיד לטיפול תרופתי ומחלת כליות כרונית לאזן את לחץ הדם ללא העלאת הסיכון להיפרקלמיה, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-National Kidney Foundation.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 47 מבוגרים לטיפול במשלב Spironolactone עם Patiromer ו-148 חולים חולקו לטיפול ב-Spironolactone עם פלסבו. המשתתפים גויסו מ-62 מרכזים ב-10 מדינות (גיל ממוצע של 69 שנים, 52% גברים) והשלימו הערכה במהלך ארבעה שבועות וטיפול לאורך 12 שבועות.

החוקרים התמקדו בחולים עם יתר לחץ דם לא-מאוזן, כפי שנקבע בנוכחות לחץ דם סיסטולי בטווח 135-160 מ”מ כספית במכשיר אוטומטי ללא-עדים בבדיקות הסקירה, קצב פינוי גלומרולארי משוער של 25-45 מ”ל/דקה, ריכוז אשלגן במעבדה מקומית בטווח 4.3-5.1 מיליאקווילנט/ליטר ונטילת לפחות שלוש תרופות לאיזון יתר לחץ דם למשך לפחות 28 ימים ותחת מינון קבוע.

התוצא העיקרי היה ההבדל בין הקבוצות בשיעור החולים שנותרו תחת טיפול ב-Spironolactone לאחר 12 שבועות. ההבדל בין הקבוצות בשינוי בלחץ הדם הסיסטולי הוגדר כתוצא סיום משני.

בקרב חולים שהמשיכו בטיפול ב-Spironolactone לאחר 12 שבועות תועד הבדל של 20% בממוצע הריבועים הפחותים בין שתי הקבוצות (p<0.0001). מתחילת המחקר עד לאחר 12 שבועות, ההבדל בין הקבוצות בממוצע הריבועים הפחותים בלחץ הדם הסיסטולי על-בסיס מכשיר לחץ דם אוטומטי עמד על 1.0- מ”מ כספית (p=0.58). למרות שהשינוי בלחץ הדם הסיסטולי היה דומה בשתי הקבוצות, הטיפול ב-Spironolactone לווה בירידה כוללת של 11-12 מ”מ כספית.

לאחר 12 שבועות, 66% מהחולים בקבוצת הפלסבו נותרו תחת טיפול ב-Spironolactone, זאת בהשוואה ל-86% מהחולים תחת טיפול ב-Patiromer. החולים בקבוצת ההתערבות הפעילה קיבלו היתר ליטול 385 מ”ג נוספים של Spironolactone במהלך תקופת המחקר.

לסיום, שניים מבין שלושה חולים בקבוצת הפלסבו פיתחו היפרקלמיה, אך החוקרים קבעו כי הטיפול ב-Patiromer הפחית סיכון זה במחצית.

החוקרים מסבירים כי זהו המחקר הראשון שמצא כי Patiromer עשוי לאפשר מתן Spironolactone לחולים אלו שלא יכלו לקבל את הטיפול התרופתי ליתר לחץ דם עמיד בשל תפקוד כלייתי ירוד או רמות אשלגן גבוהות.

מתוך כנס ה-NKF

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה