משפחה

האם ישנה תת-הערכה משמעותית של הימצאות דיכאון לאחר לידה? (מתוך כנס ה-APA)

נשים המשלימות בדיקות סקר לדיכאון באמצעות אפליקציה למכשירים הניידים מדווחות על שיעורים הרבה יותר גבוהים של דיכאון לאחר-לידה, בהשוואה להערכות הקיימות כיום, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Psychiatric Association.

החוקרים מדווחים כי למעלה ממחצית מבין 164,237 נשים אשר השתמשו באפליקציה חינמית והשלימו את מדד EPDS (Edinburgh Postnatal Depression Scale) דיווחו על תסמיני דיכאון עד שנה לאחר הלידה.

במחצית הראשון של ההיריון, 45.4% מהמשיבות היו בסיכון וב-27.4% נקבע כי האבחנה של דיכאון הייתה סבירה. במחצית השניה של ההיריון, 47.3% מהנשים היו בסיכון וב-29% נקבעה אבחנה סבירה של דיכאון.

במהלך שלושת החודשים הראשונים לאחר הלידה, 37.8% נכללו בקטגוריה בסיכון לדיכאון ו-21.7% נכללו בקטגוריה של אבחנה סבירה של דיכאון. לאחר 3-6 חודשים מהלידה, 47.1% היו בסיכון וב-28% נקבעה אבחנה סבירה של דיכאון. שיעורים אלו עמדו על 52.2% לאחר 6 חודשים ועל 34.6% לאחר 12 חודשים.

החוקרים מדווחים כי בנשים שיעורי הדיכאון הנמוכים יותר של דיכאון היו במהלך שלושת החודשים סביב הלידה. לרוב בדיקות סקר לדיכאון סביב הלידה מבוצעות כשמונה שבועות לאחר הלידה, אך נראה כי בתקופה זו מדובר בשיעורי ההיארעות הנמוכים ביותר של דיכאון.

לסיכום, ממצאים אלו מדגישים את החשיבות של בדיקות סקר נוספות לפני, במהלך ולאחר ההיריון.

מתוך כנס ה-APA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה