ההשפעה של טיולים לערים מזוהמות על תפקוד הלב והריאות (J Travel Med)

כאשר תיירים בריאים מבקרים בעיר עם רמות גבוהות יותר של זיהום חלקיקי בהשוואה לביתם, התפקוד הלבבי והריאתי שלהם עשוי להידרדר במהירות, כך עולה מתוצאות מחקר קטן, שפורסמו במהלך חודש מאי בכתב העת Journal of Travel Medicine. החוקרים כותבים כי במיוחד חולים עם מחלות לב או ריאות צריכים לתכנן מראש כיצד להגן על עצמם באזורים מאוד מזוהמים.

המחקר כלל 34 מבוגרים לא-מעשנים, אשר התגוררו בעיר ניו-יורק ותכננו טיול בינלאומי לערים גדולות. כל המשתתפים נתנו הסכמתם להערכת התפקוד הריאתי והקרדיווסקולארי שלהם לפני, במהלך ולאחר הטיולים. לכל מתנדב ניתנו מכשירים למדידת לחץ הדם, קצב הלב ויכולת ריאתית, תוך הכשרתם להשלים מדידות אלו פעמיים ביום.

החוקרים אספו נתוני זיהום אוויר מכל יעד של מטייל ביום ממוצע של PM 2.5, הכולל חלקיקים רכים אולטרה-עדינים, אבק וטיפות העשויים לחדור לתוך הריאות ומשם להגיע לזרם הדם. חשיפה ל-PM 2.5 נקשרה עם בעיות נשימתיות, כמו גם מחלות לב, הפרעות קצב לב ואירוע מוחי.

מהנתונים עלה כי ריכוזי PM 2.5 בסמוך לאזור המגורים של המשתתפים בעיר ניו-יורק עמדו על מעט מעל 10 mcg/m3 של אוויר, בעוד שביעדים באירופה המדידות נעו בין סביב 10-20 בבקרים וסביב 25 בערבים. באפריקה ומזרח אסיה, הרמות נעו בין מעט פחות מ-60 mcg/m3 אל מעל 80 mcg/m3. בדרום אסיה, הרמות נעו סביב 100, אם כי בחלק מהאתרים במזרח ודרום אסיה נרשמה עליה של 500 mcg/m3.

בקרב מטיילים למזרח ודרום אסיה תועדו התסמינים הנשימתיים הניכרים ביותר, בפרט גירוי של הלוע, גודש אף, שיעול ונזלת, כמו גם שינויים בוריאביליות קצב הלב.

בכלל המתנדבים, התפקוד הריאתי בערב הושפע יותר מריכוזי זיהום אוויר בבוקר. לדוגמא, כל עליה של 10 mcg/m3 בריכוזי PM 2.5 בבוקר לוו בירידה של 7 מ”ל בבדיקה להערכת הכמות המקסימאלית שנבדק יכול לנשוף בחוזקה בערב.

טיול לעיר מזוהמת מאוד עם מדידות PM 2.5 מעל 100 mcg/m3 לווה בירידה של מעל 200 מ”ל בתפקוד הריאתי. אעפ”י כן, בקרב מטיילים עם ירידה משמעותית בתפקוד הריאתי בזמן שהייה בחול נרשמה גם עליה של 80 מ”ל ביכולת הריאתית כאשר שבו לביתם.

היה מפתיע לגלות כי גם חלק מאלו שהיו במקור מאותן ערים, וכעת התגוררו בארצות הברית, הודגמו תסמינים כאשר שזבו לביתם לביקור קצר. לאחר מכן הם החלימו כאשר שבו לארצות הברית.

החוקרים מתכננים להמשיך ולחקור קבוצות גדולות יותר, כמו גם לבחון את הנטיה של מטיילים עם מחלות לב או אסתמה, כמו גם ילדים וקשישים ואלו הנדרשים לנסוע לצרכיי עבודה.

J Travel Med 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה