האם עליה בצריכת בשר אדום מלווה בעליה בסיכון לתמותה? (BMJ)

צריכה רבה של בשר אדום, בפרט בשר אדום מעובד, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה לאורך שמונה שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMJ. הממצאים מעידים עוד כי החלפת בשר אדום בחלופות בריאות יותר, דוגמת דגים, דגנים מלאים, או ירקות, עשויה להפחית את הסיכון לתמותה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין שינויים בצריכת בשר אדום ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב סיבה-ספציפית בנשים וגברים. הם התבססו על שני מדגמים פרוספקטיביים, Nurses’ Health Study ו-Health Professionals Follow-up Study, עם מדידות חוזרות של אורחות חיים והרגלי תזונה. המדגם כלל 55,553 נשים ו-27,916 גברים ללא מחלות לב וכלי דם או מחלות ממאירות בתחילת המחקר.

במהלך מעקב של 1.2 מיליון שנות-אדם תועדו 14,019 מקרי תמותה. מהנתונים עלה כי עליה בצריכת בשר אדום לאורך שמונה שנים לוותה בסיכון מוגבר לתמותה במהלך שמונה השנים העוקבות בקרב נשים וגברים (p<0.05 בשני המינים). עליה בצריכה הכוללת של בשר אדום בהיקף של לפחות חצי מנה ביום לוותה בעליה של 10% בסיכון לתמותה (יחס סיכון של 1.10, רווח בר-סמך 95% של 1.04-1.17).

באשר לצריכת בשר אדום מעובד ולא-מעובד, החוקרים מצאו כי הגדלת הצריכה בהיקף של לפחות חצי מנה ביום לוותה בעליה של 13% (יחס סיכון של 1.13, רווח בר-סמך 95% של 1.04-1.23) ועליה של 9% (יחס סיכון של 1.09, רווח בר-סמך 95% של 1.02-1.17) בסיכון לתמותה.

החוקרים לא זיהו קשר בין הפחתת צריכת בשר אדום מעובד או לא-מעובד בהיקף של לפחות חצי מנה ביום ובין הסיכון לתמותה. הקשר בין צריכה מוגברת של בשר אדום ובין הסיכון לתמותה היה עקבי לאורך תתי-קבוצות שונות שסווגו לפי גיל, פעילות גופנית, איכות הרכב התזונה, הרגלי עישון וצריכת אלכוהול.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי עליה בצריכת בשר אדום, בפרט בשר מעובד, מלווה בשיעורי תמותה גבוהים יותר.

BMJ 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה