משפחה

מה בין טיפול בהורמון גדילה ובין מסת הגוף הרזה בחולים עם חסר הורמון גדילה? (Clin Endocrinol)

מנתונים חדשים עולה כי במבוגרים עם חסר הורמון גדילה אשר טופלו במינון נמוך של הורמון גדילה תועדה שכיחות נמוכה יותר של מסת גוף רזה נמוכה, בהשוואה לאלו שלא קיבלו הורמון גדילה. במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Endocrinology מוסיפים החוקרים כי בחולים שקיבלו טיפול בהורמון גדילה תועדו פחות גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את שיעורי הימצאות מסת גוף רזה נמוכה בחולים עם חסר הורמון גדילה בבגרות, אשר קיבלו או לא קיבלו טיפול בהורמון גדילה. המחקר הרטרוספקטיבי כלל חולים עם אבחנה של חסר הורמון גדילה בבגרות כפי שנקבע לפי מבחן סבילות אינסולין.

החוקרים אספו נתונים אודות 56 חולים, 26 מהם קיבלו טיפול בהורמון גדילה במשך למעלה משישה חודשים, על-פי הרשומות הרפואיות; 30 חולים לא קיבלו טיפול בהורמון גדילה.

בהשוואה לאלו שלא טופלו בהורמון גדילה, בחולים שטופלו בהורמון תועדו רמות נמוכות יותר משמעותית של כולסטרול כולל, LDL (Low Density Lipoprotein) ורמות סוכר בדם בצום. שיעור החולים עם מסת גוף רזה נמוכה עמד על 30.77% בקרב מטופלים בהורמון גדילה, בהשוואה ל-60% באלו שלא טופלו בהורמון גדילה.

אחוז סך המסה הרזה היה נמוך יותר בקבוצת הטיפול בהורמון גדילה, בהשוואה לאלו שלא קיבלו את הטיפול, אך ההבדל בסך מסה רזה לא היה מובהק סטטיסטית. מנגד, בחולים בקבוצת הטיפול תועדה מסת שומן נמוכה יותר משמעותית, בהשוואה לאלו שלא טופלו בהורמון גדילה (p<0.05).

בקבוצת המטופלים בהורמון גדילה תועדו רמות גבוהות יותר משמעותית של IGF-1 ו-IGFBP3 בדם. יתרה מזאת, הן IGF-1 והן IGFBP3 היו במתאם משמעותי עם אינדקס שריר שלד.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי בחולים עם חסר הורמון גדילה בבגרות, טיפול בהורמון גדילה לווה בשכיחות נמוכה יותר של מסת גוף רזה נמוכה ובהפחתת גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.

Clin Endocrinol. 2019;90(6):834-841.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה