משפחה

גורמים המנבאים הקפדה על Varenicline והפסקת עישון בקרב חולי סרטן (Nicotine Tob Res)

בקרב חולים עם מחלות ממאירות המטופלים להתמכרות לעישון ב- Varenicline(צ’מפיקס), הקפדה על הטיפול התרופתי מלווה בסיכוי מוגבר להפסקת עישון. טיפול מתאים לדיכאון והסבר מקיף על ההשפעות של עישון ניבאו את תוצאות הטיפול ב- Vareniclineבאוכלוסיה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nicotine & Tobacco Research.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היקף ההקפדה על טיפול תרופתי להפסקת עישון מנבא את הצלחת הטיפול. פיתוח התערבויות להגברת ההקפדה על הטיפול התרופתי דורשות זיהוי גורמים המנבאים הקפדה על הטיפול.

במחקר הנוכחי התבססו החוקרים על נתונים משלב בתווית-פתוחה בן 12 שבועות של מחקר קליני להערכת Varenicline ב-207 חולי סרטן. החוקרים בחנו את הקשר בין דיווח עצמי על הקפדה על טיפול ב- Varenicline ובין הפסקת עישון וכן משתנים דמוגרפיים ומשתנים תלויי-מחלה, שינויים מוקדמים בתפקוד הקוגניטיבי, מצב הרוח, חידוד ההשפעות של עישון ותופעות לוואי של טיפול תרופתי, עם הקפדה על הטיפול ב- Varenicline.

בתום 12 השבועות, 35% מהמשתתפים במדגם הפסיקו לעשן ו-52% דיווחו כי נטלו לפחות 80% ממנות הטיפול ב- Varenicline. ההקפדה על Varenicline לוותה בסיכוי מוגבר להפסקת עישון (p<0.001): 58% מהמשתתפים שהקפידו על הטיפול הפסיקו לעשן, זאת בהשוואה ל-11% מאלו שלא הקפידו על הטיפול התרופתי. בקרב משתתפים בהם חלה ירידה מוקדמת בתסמיני דיכאון ושביעות רצון מעישון ותועדה עליה בהשפעות הרעילות של עישון, תועדו שיעורים גבוהים יותר של הקפדה על הטיפול התרופתי; הקשר בין הקפדה על הטיפול התרופתי ושיפור תפקוד קוגנטיבי, הפחתת כמיהה לעישון, הפחתת בעיות שינה והקאות היה כמעט מובהק סטטיסטית (p<0.10).

החוקרים מסכמים וכותבים כי התועלת של Varenicline כטיפול להפסקת עישון בקרב חולי סרטן עשויה להיות תלויה בשיפור היענות המטופלים לטיפול, תוך התייחסות לסימנים מוקדמים לדיכאון והדרכה מספקת לחולים.

Nicotine Tob Res. 2019 Jul 17;21(8):1135-1139

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה