משפחה

מחצית מהמטופלים לא משתפים את הרופאים המטפלים בפרטים מסכני-חיים (JAMA Netw Open)

קרוב למחצית מהחולים עשויים להסתיר מידע העשוי לסכן את חייהם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ממצאים אלו מעידים על חשיבות בניית אמון ושיפור התקשורת בין הרופאים והמטופלים.

במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים נתונים אודות 2011 מבוגרים מארצות הברית מסקר Mechanical Turk של אמזון (גיל ממוצע של 35.7 שנים) ו-2,499 מבוגרים מסקר ה-Survey Sampling International (גיל ממוצע של 61 שנים). שני הסקרים נערכו בשנת 2015 והמשתתפים התבקשו לבחון רשימה של קטגוריות נתונים רפואיים ולסמן אם היו שומרים מידע זה לעצמם ולא משתפים את הרופא ואם כן, מדוע.

בשני הסקרים, התעללות ביתית הייתה הגורם שלא נחשף לרופא בשכיחות הגבוהה ביותר (42.2% בקר MTurk ו-42.3% בסקר SSI).

במדגם MTurk, הנושאים הבאים בשכיחותם שלא שותפו עם הרופא המטפל כללו דיכאון (38.1%), מחשבות אובדניות (37.8%) והתעללות מינית (28.8%). במדגם SSI, הנושאים הבאים בשכיחותם שלא נחשפו עם המטפל כללו התעללות מינית (41.6%), מחשבות אובדניות (37%) ודיכאון (29%).

למעלה מ-70% מהנשאלים שהסתירו מידע מהרופא דיווחו כי עשו כך בשל בושה. עוד צוינו מספר סיבות אחרות לאי-שיתוף הנתונים עם הרופא, כולל רצון להימנע משיפוטיות או הרצאה בנושא ורצון להימנע מאזכור הנושא בתיק הרפואי.

בקרב מטופלים צעירים ובקרב נשים תועדה שכיחות גבוהה עוד יותר של הסתרת מידע מהרופא.

החוקרים מציינים כי הבעיה עשויה להיות חמורה עוד יותר מכפי שעולה מהמחקר, מאחר וסביר להניח כי המשיבים לא דיווחו על כל המידע שהסתירו מהרופאים שלהם.

JAMA Netw Open. Published online August 14, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה