משפחה

תוצאות בדיקות סקר לפרפור פרוזדורים באמצעות המצלמה בטלפונים חכמים (Europace)

בדיקות סקר נרחבות לפרפור פרוזדורים באמצעות מכשירי טלפון חכמים בלבד, הכוללים אפליקציה ייעודית המבוססת על טכנולוגיית PPG (photo-plethysmography), מהוות גישה ישימה ומבטיחה לאור העלות הנמוכה והנוחות הלוגיסטית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Europace.

החוקרים השלימו מחקר חתך שנועד לבחון את הישימות של בדיקות סקר נרחבות לפרפור פרוזדורים באמצעות מכשירים חכמים בלבד. עיתון מקומי פרסם מאמר, אשר דיווח על תקופת סקר בת שבוע אחד לזיהוי פרפור פרוזדורים. בדיקות הסקר בוצעו באמצעות אפליקציה המבוססת על טכנולוגיית PPG בעזרת המצלמה של המכשירים החכמים.

המשתתפים קיבלו הוראות כיצד לבצע מדידות נכונות פעמיים ביום, עם התראות שנשלחו דרך האפליקציה. במקרה של קצב לב לא-סדיר, בוצע ניתוח משני של אותות ה-PPG לאישור האבחנה הסופית.

מבין 12,328 משתתפים שהתנדבו לבדיקות הסקר (גיל ממוצע של 49 שנים, 58% גברים) הושלמו 120,446 קריאות ייחודיות. איכות האותות הייתה הולמת להערכת קצב הלב ב-92% מהמקרים.

ב-136 מקרים (1.1%) נקבעה כי קיימת אפשרות של פרפור פרוזדורים. משתתפים אלו היו מבוגרים יותר, עם שכיחות גבוהה יותר של גברים, עם מדד מסת גוף ממוצע גבוה יותר. בנוסף, בקרב משתתפים שהקפידו מאוד על תדירות בדיקות הסקר המומלצת (כלומר, פעמיים ביום), תועדה שכיחות גבוהה יותר של אפשרות לפרפור פרוזדורים (1.9% לעומת 1.0% באלו שלא הקפידו על ההוראות, p=0.008).

תסמיני דפיקות לב, בלבול וקוצר נשימה היו נפוצים יותר במקרה של פרפור פרוזדורים (p<0.001). הדיוק האבחנתי המצטבר של מקרים אפשריים של פרפור פרוזדורים עלה מ-0.4% עם הערכה יחידה של קצב הלב ל-1.4% עם בדיקת סקר במהלך כל שבעת ימי הסקירה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בדיקות סקר לפרפור פרוזדורים, המבוססות על אפליקציה ייעודית למכשירים חכמים, עשויות לשמש כאפשרות טובה ומבטיחה לזיהוי הפרעות קצב.

Europace. 2019;21(8):1167-1175

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה